Tratamente naturiste

4 leacuri ruseşti pentru combaterea bolilor de PĂR

Bolile scalpului pot duce, în final, la căderea părului.

Părul nu face altceva decât să reflecte starea de bine şi de sănătate a purtătorului.

Eczema uscată, căderea masivă a părului sau părul gras sunt afecţiuni ce pot duce la disconfort. Următoarele leacuri populare ruseşti  sunt recomandate cu încredere impotrivba bolilor de păr:

Cădere masivă a părului, eczemă uscată

Potrivit vindecătorilor, dacă toţi oamenii ar urma acest tratament, nu ar exista nici o persoană care să sufere de calviţie.

  • Părul se spală cu apă fiartă de izvor, de fântână sau cu apă de ploaie, după care rădăcinile părului se fricționează timp de 15 minute cu sare de bucătărie iodată. Procedeul se face o dată pe săptămână. Şase proceduri sunt suficiente pentru combaterea definitivă a bolii. Pentru profilaxie, tratamentul trebuie repetat periodic.

Mătreaţă

Acest tratament combate definitiv mătreaţa:

  • Într-un litru de apă se adaugă coaja (spălată) de la 4 lămâi. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, apoi se strecoară. Cu lichidul rezultat se clăteşte părul proaspăt spălat, o dată pe săptămână.

Tratamentul cu lamai combate definitiv matreata

Păr gras

În tratamentul seboreei, se prepară următorul remediu:

  • 200 g scoarţă mărunţită de stejar se pune să fiarbă într-un litru de apă. Se îndepărtează de pe foc, se strecoară, iar după  15 minute se adaugă 1 linguriţă de miere, care se dizolvă foarte bine. Lichidul rezultat se aplică pe toată lungimea părului prin masaj uşor. Se lasă să acţioneze vreme de 30-40 de minute şi se clăteşte cu apă fiartă, răcită. Tratamentul se face de 2-3 ori pe săptămână.

Pentru întărirea rădăcinilor, creşterea părului

Elixirul întăreşte bine rădăcinile părului, ajutând la creşterea lui rapidă şi frumoasă.

  • Într-un litru de apă caldă (45 de grade Celsius) se  dizolvă 2 linguri de miere. Se lasă să se răcorească şi se fricţionează pielea capului, de 2 ori pe săptămână.

Sfaturi pentru sănătatea părului

♣ Nu vă spălaţi părul cu apă tratată chimic, de la robinet, cu apă fierbinte. Spălaţi-vă doar cu apă caldă, şi feriţi-vă pielea capului de arşiţă şi ger, pentru a nu se usca rădăcinile părului.

♣ Pentru ca părul să crească frumos, să nu cadă şi să fie des, pieptănaţi-l în fiecare zi, timp de 15 de minute, cu un pieptăn cu dinţi de lemn.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>