Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

4 efecte mai puțin cunoscute ale consumului de CĂPȘUNI

Căpşunile sunt o gustare dulce, cu o multitudine de proprietăţi nutritive.

Datorită fibrelor pe care le conţin, căpşunile dau senzaţia de saţietate şi curăţă organismul de toxine.

Au un puternic efect antiinflamator și ajută, totodată, la echilibrarea zahărului din sânge, un element foarte important pentru cei care suferă de diabet.

Prin consumul zilnic al căpșunilor se pot obține rezultate terapeutice surprinzătoare, poate mai puțin cunoscute:

Reduc dependența de nicotină (intoxicație tabagică)

Căpșunile au capacitatea de a anihila mare parte din radicalii liberi puși în circulație de fumat.

Ele împiedică mutațiile celulare care conduc la apariția diferitelor forme de cancer, ajutând la menținerea sănătății vaselor de sânge afectate de către fumul de țigară inhalat.

Căpșunile sunt un remediu puternic de dezintoxicare, care, pe lanfa faptul că ‘’repară’’ daunele produse de gudroanele și de celelalte substanțe nocive din tutun, reduc și dependența de nicotină.

  • Se consumă zilnic câte 1 kilogram de căpșuni, în cure de cât mai lungă durată.

Ideale în timpul sarcinii

Căpșunile asigură necesarul câtorva vitamine – în special vitamina C și vitaminele din complexul B – necesare dezvoltării foetusului, precum și o parte din necesarul de minerale – potasiu, magneziu, mangan, etc.

În plus, căpșunile previn multe din afecțiunile care pot afecta femeia în timpul stării de graviditate, precum varicele, hipertensiunea, infecțiile și litiază urinară.

  • Pe timpul sezonului, se consumă cel puțin 400 g de căpșuni, zilnic.

Asigură necesarul de vitamina C (Avitaminoză C)

Persoanele care au deficit de vitamina C pot profita din plin de căpșuni. O porție de doar 150 g de căpşuni asigură aproximativ 140% din necesarul de vitamina C al unui adult.

  • Persoanele care se confruntă cu avitaminoză C vor consuma minimum 400 g de căpșuni, minimum, vreme de 2 săptămâni.

Acest tratament este foarte favorabil și în afecțiuni cum ar fi alergia, astmul, virozele respiratorii, afecțiunile însoțite de febră și de inflamație, în general.

Asigură necesarul de magneziu

Căpșunile sunt ideale pentru tratarea deficienței de magneziu. În plus, cura cu căpșuni este valoroasă și pentru alte afecțiuni conexe cu lipsa de magneziu, cum ar fi spasmofilia, lipsa de calciu, aritmia cardiacă.

  • Un kilogram de căpșuni consumat zilnic conține mai mult decât necesarul cotidian de magneziu. Se recomandă o cură de 2-3 săptămâni.

Observație

Căpșunile se consumă în mai multe reprize, cu aproximativ 30 de minute înaintea meselor principale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *