Sfaturi

3 VITAMINE de sinteză cu efecte TOXICE periculoase. Luate constant, au efecte adverse grave!

Pe lângă faptul că nu sunt deloc naturale, vitaminele şi mineralele de sinteză au efecte toxice periculoase.

Vitaminele, mineralele şi oligoelementele produse prin diferite procese de sinteză au un efect terapeutic slab şi incomplet.

Cel mai grav lucru este că pot avea efecte adverse grave şi neaşteptate:

Acidul folic – favorizează apariţia cancerului de colon

Vitamina B9 şi acidul folic sunt două denumiri pentru aceeaşi substanţă.

În realitate, acidul folic este o substanţă de sinteză, inexistentă în natură.

Vitamina B9 este o denumire generică pentru compuşii acestui acid folic, compuşi numiţi folați, întâlniţi în frunzele plantelor verzi, fiind, aşadar, substanţe naturale.

  • Toxicitatea acidului folic

Acidul folic favorizează apariţia cancerului de colon. Explicaţia: spre deosebire de vitamina B9 naturală, acidul folic se asimilează integral în organism, unde este depozitat în ficat, fiind apoi eliberat în exces şi formând compuşi ce accelerează puternic creşterea tumorilor.

Totodată, creşte riscul de afecţiuni nervoase sau degenerative ori de deficienţe imunitare.

Vitamina C de sinteză

Numită şi acid ascorbic, această vitamină este obţinută artificial, din glucoză supusă la o temperatură de peste 150 de grade Celsius, fiind în stare, practic, pură.

În stare pură, fără cofactorii care însoţesc vitamina C din plante, acidul ascorbic se transformă, în rinichi, în acid oxalic.

Administrarea constanta a pastilelor de sinteza poate avea efecte adverse grave

  • Toxicitatea vitaminei C

Acidul oxalic, în mari cantităţi, este o adevărată otravă, deoarece blochează procesele de eliminare şi se combină foarte uşor cu calciul, formând aşa-numitele pietre sau calculi renali.

De asemenea, excesul de vitamina C de sinteză produce pierderi masive de calciu din organism, deranjează activitatea vezicii biliare, produce sângerări nazale şi diaree.

Vitamina E de sinteză

Pastilele de vitamina E conţin doar unul sau maximum doi compuşi, din cei opt pe care vitamina E naturală îi are. Efectul terapeutic al vitaminei E de sinteză este cu peste 40% mai scăzut decât al celei naturale.

  • Toxicitatea vitaminei E de sinteză

Administrarea constantă a aceasteia creşte cu 20% riscul de hemoragie cerebrală. Aceeaşi vitamină E artificială are efecte paradoxale, diametral opuse faţă de varianta naturală:

– face oasele mai fragile, în loc să le întărească;

– scade rezistenţa unor ţesuturi elastice, în loc să o crească;

– afectează negativ creierul, în loc să îl protejeze;

– îmbătrâneşte prematur anumite sisteme şi organe, în loc să le întinerească.

Totodată, perturbă secreţia testiculelor, având ca efect scăderea potenţei şi fertilităţii la bărbaţi. La femei, scade fertilitatea, în loc să o crească, provocând şi apariţia prematură a menopauzei.

loading...
Loading...