3 TINCTURI făcute în casă, de mare ajutor în lupta cu OSTEOPOROZA

Osteoporoza afectează anual circa 200 de milioane de femei la nivel mondial.

Osteoporoza este o afecţiune care afectează oasele, cauzând slăbire, fragilitate şi o predispoziţie la fracturi.

Aceste fracturi se întâlnesc mai ales la coloana vertebrală, încheieturile mâinilor şi şold, însă pot afecta şi alte oase, cum ar fi braţul sau pelvisul.

În tratarea naturistă a osteoporozei, sau pentru prevenirea acestei boli, se pot urma cure cu tincturi din plante, care pot fi preparate în casă sau care pot fi găsite în toate magazinele cu profil naturist:

Tinctură de lemn-dulce (Glycyrrhiza glabra)

Este foarte bogată în estrogeni naturali, substanţe hormonale care favorizează la femei asimilarea calciului şi menţinerea densităţii osoase normale.

Reţetă

Se macerează 10 linguri de plantă mărunţită în jumătate de litru de alcool de 70 de grade, timp de 2 săptămâni, într-un borcan închis ermetic. După trecerea acestui interval de timp, conţinutul borcanului se filtrează prin tifon, iar tinctura se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.

Administrare

Se ia câte 1 linguriţă diluată în jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi, vreme de 3 săptămâni, cu 2 săptămâni de pauză.

Lemnul-dulce mentine densitatea osoasa normala

Tinctură din seminţe de mărar

Seminţele de mărar au un efect estrogen redutabil. Tinctura din seminţe de mărar este asimilată imediat de către organism, şi pentru că nu are un efect estrogen extrem de puternic, este tolerată şi în cazul persoanelor cu predispoziţie spre afecţiuni tumorale benigne sau maligne.

Reţetă

Peste 20 de linguri de seminţe de mărar se toarnă jumătate de litru de alcool alimentar de 70 de grade. Recipientul se închide cu capac, iar ingredientele se  lasă la macerat timp de 8 zile şi se filtrează. Se păstrează în sticluţe mici, închise la culoare.

Administrare

Se ia 1 linguriţă de tinctură dizolvată în jumătate de pahar de apă, de 3-4 ori pe zi. Tratamentul durează minimum 6 luni.

Tinctură de propolis

Propolisul furnizează numeroase elemente minerale, uşor absorbabile şi utilizabile, cât şi polifenoli antioxidanţi cu efecte general anti-degenerative.

Reţetă

Într-un borcan se pun 15 linguri rase de propolis, peste care se adaugă 2 pahare (400 ml) de alcool alimentar de 90 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, perioadă în care se agită zilnic, după care se filtrează. Tinctura rezultată va fi pusă în sticluţe mici, închise la culoare.

Administrare

Se administrează din acest remediu câte 50 de picături, puse pe puţină pâine uscată sau în miere (mierea potenţează acţiunea tincturii), de 4 ori pe zi, în cură de 3 săptămâni.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *