Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

3 reţete simple care desfundă ARTERELE şi menţin COLESTEROLUL la un nivel normal

Atunci când este în exces, datorită unei alimentaţii neadecvate sau a unei afecţiuni metabolice, colesterolul poate favoriza îngustarea şi ulterior blocarea vaselor de sânge.

Majoritatea grăsimilor sunt transformate de ficat în colesterol, pe care sângele îl transportă peste tot în corp.

Ele blochează fluxul sanguin, rămânând fixate de pereţii arterelor. Arterele blocate cu dopuri de colesterol pot conduce la boli cardiovasculare, apoplexie şi chiar deces.

Următoarele remedii ajută la menţinerea unui nivel echilibrat al colesterolului:

Valeriană, mărar şi miere

Amestecaţi 1 pahar plin cu seminţe de mărar cu 2 linguri de rădăcină de valeriana măcinate şi 2 căni de miere lichidă. Adăugaţi acest amestec într-un termos de 2 litri şi umpleţi-l cu apă caldă. Lăsaţi-l să stea aşa timp de 24 de ore, apoi strecuraţi lichidul într-un borcan, pe care îl veţi păstra pe raftul de jos al frigiderului.

Consumaţi câte 1 lingură, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale, până la epuizarea întregii cantităţi. Acest tratament se face o dată pe an.

Ulei de măsline şi grapefruit

Puneţi într-o cană/pahar 150 ml. ulei de măsline uşor încălzit şi stoarceţi în el sucul de la 1 grapefruit întreg.

Tratamentul cu ulei de masline si grapefruit mentin colesterolul la un nivel normal

Beţi amestecul şi acoperiţi zona ficatului cu un plasture termic. Întindeţi-vă pe partea dreaptă timp de 45-60 de minute şi nu mâncaţi nimic timp de 2 ore.

Cel mai bine este să efectuaţi acest tratament înainte de culcare, la cel puţin 3 ore după ultima masă a zilei. Repetaţi timp de 7 zile consecutiv, la fiecare 3 luni.

Lămâi cu miere

Puneţi într-un vas 10 lămâi, iar peste ele turnaţi apă fiartă. Lăsaţi-le astfel timp de 10-15 minute, după care stoarceţi sucul din ele. Adăugaţi în suc 1 kilogram de miere şi amestecaţi bine.

În continuare, decojiți şi pisaţi 10 căpăţâni mari de usturoi, pe care îl veţi pune într-un borcan. Peste usturoiul pisat turnaţi amestecul de miere şi suc de lămâie preparat anterior. Înveliţi borcanul într-un prosop de culoare închisă şi lăsaţi-l în frigider timp de 7 zile. Înainte de consum, amestecaţi bine conţinutul.

Consumaţi câte 1 linguriţă, de 3-4 ori pe zi. Cantitatea ar trebui să ajungă pentru aproximativ 2 luni. Lăsaţi să treacă un interval de 4 luni, apoi pregătiţi din nou amestecul, în acelaşi mod, şi repetaţi tratamentul.

1 comentariu

  1. Eu am mancat la fiecare masa 2 catei de usturoi timp de cateva luni iar la analize colesterolul atat total cat si cel rau scazuse sub normal .Am luat o pauza de 3 saptamani iar la analize totul a fost normal fara sa iau ceva Acum incerc sa-l folosesc cu moderatie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *