3 PLANTE foarte bune care ‘’îmblânzesc’’ HIPERTENSIUNEA pe timpul verii

În timpul sezonului cald, sistemul cardiovascular este cel mai greu încercat.

Datorită compuşilor flavonici, păducelul  (Crataegus oxyacantha) exercită următoarele acţiuni asupra aparatului cardiovascular:

  • vasodilatatoare, în special la nivelul vaselor coronariene şi periferice;
  • hipotensive;
  • brahicardizante;
  • tonic-cardiace şi tonotrope asupra miocardului.

Până în prezent, se pare că nu există în natură un prieten mai bun al inimii decât păducelul, care intră în rândul remediilor cu cea mai mare eficiență în prevenirea şi tratarea bolilor cardiace şi vasculare.

Florile şi fructele de păducel sunt un excelent remediu de ‘’îmblânzit’’ hipertensiune şi de prevenire a complicaţiilor acestei afecţiuni.

Flori şi fructe de păducel, împotriva hipertensiunii

Păducelul este remediul ideal în tratamentul hipertensiunii, deoarece are o acţiune blândă, gradată, stabilizează valorile tensiunii şi preîntâmpină apariţia complicaţiilor acestei afecţiuni, precum insuficiența cardiacă, accidentele vasculare cerebrale şi nu numai.

Mod de administrare

În magazinele cu profil naturist şi farmacii se găseşte un amestec din flori şi fructe de păducel (Crataegus oxyacantha). Înainte de administrare, planta se macină cu râşnița electrică, pentru a fi transformată în pulbere.

Paducelul stabilizeaza valorile tensiunii

  • În tratamentul hipertensiunii, se administrează câte 1 linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi. Pulberea se ţine sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă. Un tratament durează 6-12 săptămâni, după care se face o pauză de 14-21 de zile şi apoi se reia.

Frunze de vâsc, pentru hipertensiune gravă şi tensiune oscilantă

Frunzele de vâsc (Viscum album) sunt un puternic hipotensiv.

Deşi ele îşi face simţită acţiunea abia după 3 săptămâni de tratament, frunzele de vâsc au efecte foarte stabile în timp, fiind un excelent medicament pentru persoanele cu hipertensiune gravă (în stadiile II şi III) şi pentru cele cu tensiune oscilantă.

Mod de administrare

Se iau câte  50 de picături de tinctură din frunză de vâsc (de la farmacie, magazine specializate), de 4 ori pe zi, de preferinţă înainte de masă. O cură cu tinctura de vâsc durează 8 săptămâni, urmată de 4 săptămâni de pauză, după care tratamentul se reia.

Florile şi seminţele de brânca-ursului scad rapid tensiunea arterială

Florile şi seminţele de brânca-ursului (Heraclea sphondillyum) scad puternic şi rapid tensiunea arterială, prin dilatarea vaselor de sânge periferice.

Mod de administrare

Se ia 1 linguriţă de tinctură, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi după-amiaza. Conjunctural, se poate lua o doză de şoc de 2 linguriţe, pentru a reduce tensiunea rapid (atunci când aceasta are valori extrem de ridicate).

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *