3 BOLI de SEZON, ținute sub control cu CEAPĂ VERDE

Atunci când vine vorba de sănătate, primăvara vine la pachet cu afecțiuni și boli.

Alergia, eczemele sau bronşitele alergice sunt doar câteva dintre cele mai frecvente boli ale primăverii.

Din fericire, ele pot fi ținute sub control cu ajutorul unui aliment aparent banal, accesibil și eficient.

Este vorba de ceapa verde, o delicatesă vegetală cu efecte terapeutice foarte puternice.

Alergia

Ceapa verde are efect diuretic și depurativ. Este considerată un antialergic natural de primă mână, întrucât reglează activitatea glandelor care secretă în mod natural cortizon.

O cură prelungită  cu ceapă verde modulează reacția sistemului imunitar, prevenind astel erupțiile pe piele și fenomenele respiratorii specifice alergiei.

În cazul alergiei deja declanșate, ceapa verde, consumată zilnic, îi diminuează severitatea și previne complicațiile, mai ales cele respiratorii.

  • Îndeosebi în timpul polenizării, al înfloririi gramineelor, dar și în cazul expunerii la praf și căldură, se consumă 6-10 fire de ceapă zilnic, asociată eventual cu alte verdețuri, însă fără alimente consistente.

Eczemele alergice

Apar odată cu încălzirea aerului şi cu apariţia diferiţilor alergeni. Cel mai frecvent apar datorită problemelor imunitare și a dezechilibrelor hormonale din organism.

  • Cel mai eficient  tratament dietoterapeutic se face cu asocierea dintre ceapă verde, frunze de mărar și frunze de țelină, sub formă de salată consumată pe stomacul gol.

Bronșite alergice

Ceapa verde este eficientă ca adjuvant, atât în bronșitele infecțioase, cât și în bronșitele alergice. Consumată din belșug, aceasta este și un bun mijloc de prevenire a astmului bronșic.

Alicina pe care o conține este un antibiotic și un expectorant puternic, iar clorofila are efect antiinflamator.

Cum se consumă ceapa verde, ca adjuvant

Se iau 2-4 tulpini de ceapă verde, se spală foarte bine, se toacă fin și se pun într-o porție de salată (pentru o persoană).

Se asociază foarte bine cu frunzele de leuștean și cu cele de pătrunjel (o fac mai digerabilă și mai ușor de suportat de către colecist și ficat).

Ceapa verde se mai poate combina cu orice tip de verdețuri (salată verde, spanac, salată roșie), dar și cu roșii sau ardei.

Dacă este bine tolerată, se poate mânca preparată foarte simplu, doar cu sare, suc de lămâie și puțin ulei de măsline.

Precauții

Ceapa verde se consumă cu prudență de către bolnavii de gastrită, de colită de fermentație și de cei cu colon iritabil.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *