3 BĂUTURI DETOXIFIANTE pentru vară, ideale în orice dietă

În zilele fierbinţi de vară, bautuile răcoritoare sănătoase, preparate în casă, menţin organismul hidratat, fapt extrem de important în curele de slăbire.

Consumul zilnic al unei doze optime de apă ajută la menţinerea cantităţii de fluide din corp la un echilibru normal şi opreşte retenţia de apă  – una dintre cauzele ‘’colăceilor’’ de pe burtă.

Mai mult decât atât, consumul unei cantităţi mari de apă, zilnic, creşte senzaţia de saţietate, împiedicând astfel mâncatul excesiv.

Pentru un plus de vitamine şi savoare, apa poate fi ‘’îmbogăţită’’ cu fructe şi verdeţuri proaspete. Apa naturală aromată favorizează slăbirea, elimină grăsimile şi apa din organism şi menţine organismul hidratat mai ales în timpul verii.

Apă detox cu grapefruit

  • ½ grapefruit
  • ½ portocală
  • ½ lămâie
  • ½ castravete
  • mentă proaspătă
  • gheaţă

Se pune într-o cană de sticlă (de 2 litri) apă. Se spală grapefruitul, lămâia, portocala şi castravetele, după care se taie felii. Se adaugă toate în cană. Se spală şi câteva frunze de mentă şi se adaugă împreună cu gheaţa. Se lasă să stea la rece timp de 2-3 ore. Băutura detoxifiantă se bea pe parcursul dimineţii.

Limonada cu menta detoxifica si ajuta la slabit

Limonadă cu mentă

  • o lămâie şi jumătate
  • 2 linguri de frunze proaspete de mentă, zdrobite 600 ml. de apă fiartă
  • cuburi de gheaţă
  • o lingură şi jumătate miere de albine

Se adaugă feliile de lămâie într-o cană mare, menta şi mierea. Se toarnă deasupra lor apă fiartă, călduţă, şi se lasă limonada să se răcească timp de 2 ore. Apoi se strecoară conţinutul şi serveşte în pahare cu gheaţă, ornate cu fire de mentă. Pentru un gust şi mai bun, se poate adăuga puţin suc de portocale preparat în casă.

Apă detoxifiantă cu ghimbir şi castravete

  • 2 litri de apă
  • 1 castravete mediu
  • 1 lămâie
  • 1 linguriţă de ghimbir proaspăt ras
  • 10 frunze de mentă proaspătă

Se taie castravetele (cu tot cu coajă) în felii subţiri, apoi se introduce în recipientul cu apă. Se adaugă şi lămâia (tăiată tot în felii subţiri), ghimbirul ras şi frunzele de mentă şi se lasă amestecul în frigider timp de 6 ore, de preferabil peste noapte. Se pot adăuga şi câteva cuburi de gheaţă în limonadă. Băutura se consumă pe parcursul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *