2 metode încercate şi garantate pentru eliminarea PIETRELOR la FIERE – fără operaţie şi fără durere

Litiaza biliară reprezintă prezenţa pietrelor la fiere (calculi biliari), mase solide care se formează în interiorul veziculei biliare.

Fierea, sau vezicula biliară, este localizată în partea dreaptă de sus a abdomenului, sub ficat.

În unele cazuri, pietrele la fiere nu dau simptome şi nu necesită tratament. Există însă cazuri în care acestea pot determina apariţia durerii sau a altor complicaţii, moment în care este necesar tratamentul.

Următoarele tratamente naturiste sunt încercate şi garantate pentru eliminarea pietrelor de la fiere.

Reţetă cu miere şi leuştean

Într-o sticlă, se adaugă 1 litru de vin alb natural, 250 gr. miere de albine (de calitate) şi 250 gr. leuştean tocat mărunt. Se lasă totul la macerat, la temperatura camerei, timp de 7 zile, agitând sticla de două ori pe zi. După acest interval de timp, preparatul se strecoară.

♣ Se administrează câte un pahar de 50 ml, de 3 ori pe zi, după mesele principale. Reţeta este garantată şi este indicat să se repete la interval de o jumătate de an.

Eliminarea pietrelor din vezica biliară fără operaţie şi fără durere

Acest tratament nu se aplică în cazul când pietrele sunt mai mari de 20 mm. Există riscul unui icter mecanic prin înfundarea canalului coledoc.

Pentru reuşită, tratamentul trebuie executat întocmai, fiind interzisă înlocuirea produselor recomandate sau schimbarea timpilor indicaţi.

Bine de ştiut:

Prin consumul de ulei proaspăt (de măsline sau de floarea-soarelui), vezica biliară începe să se contracte continuu pentru a arunca bila şi pentru a digera uleiul băut. Astfel, tot ce este în vezică este forţat să iasă pe canalul coledoc şi să se verse în duoden.

În zona ficatului, se aplică, din 15 în 15 minute, timp de 2 ore, un prosop înmuiat în ceai de muşeţel, cât de fierbinte posibil; apoi, tot în zona ficatului, din oră în oră, timp de 2 ore, se aplică câte o mămăligă învelită într-un prosop – această încălzire dilată canalul coledoc, ceea ce permite eliminarea pietrelor (de circa 20 mm.) din vezica biliară, fără tăiere, ci doar prin dilatare!

mamaliga

Mamaliga, de ajutor in eliminarea pietrelor la fiere

Ingrediente necesare:

300 ml. ulei de floarea-soarelui sau de măsline (presate la rece)  – se încălzesc la bain-marie şi se vor bea pe nerăsuflate, la fiecare 15 minute, câte 100 ml. din uleiul încălzit

6 lămâi proaspete – care se storc, iar zeama rezultată se va bea în trei reprize, după fiecare din cei 100 ml. de ulei

2 kg. mălai – din care se face câte o mămăligă la fiecare oră

100 gr. muşeţel – din care se face infuzie într-un litru de apă; se foloseşte pentru a uda prosopul care se aplică pe toată zona – bilă, ficat (de la buric la coloana vertebrală)

o farfurie de griş cu lapte cald – care se mănâncă înainte de a bea uleiul

o ceaşcă cu cafea neagră

Program:

Ora 8.00: Se mănâncă o felie de pâine prăjită cu brânză de vaci.

Orele 10.00-12.00: Se aplică pe zona bilă-ficat, din 15 în 15 minute, timp de 2 ore, un prosop înmuiat în ceai de muşeţel, cât mai fierbinte posibil.

Ora 12.10: Se mănâncă o farfurie de griş cu lapte fierbinte.

Ora 12.15: Se pune pe ficat prima mămăligă fierbinte, învelită într-un prosop, evitându-se contactul cu pielea.

Ora 12.30: Se bea o ceaşcă cu 100 ml. ulei încălzit la 37 grade Celsius; pentru a se putea înghiţi întreaga cantitate de ulei, se va bea pe nerăsuflate; apoi, se bea imediat sucul de lămâie (obligatoriu de la cel puţin o lămâie).

Ora 12.45: Se bea a doua ceaşcă cu 100 ml. ulei, urmată de zeama de lămâie.

Ora 13.00: Se bea a treia ceaşcă cu 100 ml. ulei, urmată de zeama de lămâie.

Ora 13.15: Pe ficat se aplică a doua mămăligă fierbinte, învelită în prosop, şi se lasă să acţioneze timp de o oră; pentru eliminarea uşoară şi rapidă a pietrelor se stă la pat, cu partea dreaptă acoperită (evitându-se astfel răcirea organului).

Ora 17.00: Se bea o ceaşcă de cafea neagră – obligatoriu!.

A doua zi:

⇒ pentru a neutraliza excesul de bilă, se bea lapte şi ceai de muşeţel;

⇒ se elimină pietrele verzi de consistență tare.

Observaţii importante:

1. Tratamentul se poate repeta la aproximativ 3 ani, în cazul în care apar dureri în partea dreaptă. Aceste dureri de ficat indică existenţa pietrelor – chiar dacă nu rezultă de la raze, sau prin fotografiere, ele pot exista, căci pietrele – fiind din colesterol – nu sunt evidenţiate de razele X decât dacă au calciu, şi de aceea trebuie eliminate prin această metodă.

2. Este interzisă folosirea surselor de căldură de tipul cărămizilor încălzite, sticle cu apă încălzită, pernă electrică, etc. – această căldură uscată strică celula hepatică!

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *