2 cure cu CALCIU natural pentru oase puternice – reţete probate, cu care uitaţi de durerile provocate de OSTEOPOROZĂ

Este important să avem o dietă bogată în calciu pentru a menţine oasele sănătoase.

Necesarul de calciu, un mineral vital în toate etapele vieţii, creşte pe măsură ce îmbătrânim.

Organismul pierde calciu în fiecare zi prin piele, unghii, păr, transpiraţie, urină şi materii fecale. Aceste pierderi de calciu trebuie să fie înlocuite zilnic prin dietă sau suplimente care conţin calciu.

În caz contrar, organismul foloseşte calciul din oase pentru a efectua diverse funcţii, făcându-le, prin urmare, mai slabe şi mai predispuse la rupere de-a lungul timpului.

Următoarele cure cu calciu natural s-au dovedit foarte eficiente pentru întărirea oaselor şi alinarea durerilor în osteoporoză. Ambele au la bază coajă de ou – o formă sănătoasă şi echilibrată de calciu.

Reţetă cu ouă şi iaurt

Persoana care a probat această reţetă spune că a uitat de durerile provocate de osteoporoză.

Cum se procedează

Este nevoie zilnic de 2 ouă de ţară, care se fierb şi se curăță de coajă.

Bine spălate, uscate şi apoi pisate sau măcinate, ele se adaugă într-un pahar de iaurt natural – în niciun caz iaurt pasteurizat, care este fabricat la temperaturi înalte, ce omoară bacteriile benefice din el.

Se consumă la micul dejun, vreme de 3 săptămâni. Obligatoriu, se bea şi 1 pahar de suc de mere proaspăt stors.

Observaţie: reţeta cu coji de ouă şi iaurt are un efect şi mai puternic dacă, în paralel, se ia, tot timp de 3 săptămâni, de 2 ori pe zi, un vârf de cuţit de pulbere de ghindă (uscată şi măcinată) amestecată în puţină miere.

Iaurt natural cu pulbere din coji de oua – intareste oasele si alina durerile in osteoporoza

Reţetă cu ouă, lămâi, nucă şi bitter

Ingrediente

15 ouă de ţară, 15-20 de lămâi, 1 kg. miere, 1 kg. nucă măcinată, 200 ml. ţuică naturală sau bitter suedez

Mod de preparare

Coaja ouălor se spală, se lasă să se usuce bine şi se pisează până devine un praf. Lămâile se storc şi se strecoară.

Într-un recipient ce se poate închide etanş se pune praful din coajă de ouă, peste care se toarnă sucul de lămâie. Se amestecă astfel încât nivelul sucului să acopere praful.

Vasul se păstrează la un loc răcoros şi întunecos şi se amestecă din când în când, timp de 15-19 zile, până ce praful de ouă s-a dizolvat. Se adaugă apoi mierea, nuca şi ţuica/bitter-ul, se amestecă bine şi se introduce la frigider. Tratamentul se poate începe de a doua zi.

Administrare

Se iau câte 2 linguri, de 3 ori pe zi, după mese, până la terminarea preparatului. Această cură cu calciu natural se poate repeta după 6 luni.

Bine de ştiut

Din coaja unui ou de mărime medie rezultă aproximativ 1 linguriţă de pulbere, ce conţine aproximativ 750 – 800 miligrame de calciu elemental, plus alte 27 microelemente: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.