Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ULEI de BRÂNCA – URSULUI făcut în casă: pentru tratarea sclerozei în plăci şi răcelilor de tot felul

Brânca – ursului (Heracleum sphondylium) este o plantă ierboasă care poate depăşi şi doi metri, are frunzele mari şi de un verde închis, florile albe şi seminţele late, cu un miros foarte pătrunzător.

Se întâlneşte de la deal până la munte, unde creşte pe marginea drumeagurilor şi a pârâielor. Planta uscată poate fi găsită cu uşurinţă ȋn magazinele cu profil naturist.

De la brânca – ursului se culeg frunzele, florile şi seminţele. Din planta uscată se poate prepara un ulei foarte bun pentru tratarea sclerozei în plăci şi răcelilor de tot felul.

Ulei de brânca – ursului

În jumătate de litru de ulei rafinat de floarea-soarelui  se adaugă 10 linguri de pulbere din plantă uscată. Recipientul se închide ermetic, iar conţinutul se lasă la macerat la soare timp de 3 săptămâni.

Se filtrează prin tifon, rezultând un ulei ceva mai închis la culoare şi puternic aromat, care va fi păstrat în sticluţe mici, în locuri întunecoase.

Acest ulei se foloseşte pentru aplicaţii externe.

Branca-ursului trateaza scleroza in placi si racelile

Adjuvant în scleroză în plăci (leuconevraxită, scleroză multiplă)

♣ Se fac masaje pe coloană cu ulei de brânca-ursului. Acest tratament este indicat mai ales în sezonul rece.

♣ Pe timpul verii, tratamentul se repetă cât mai des, când se găsesc frunze crude din această plantă:

– frunzele proaspete se zdrobesc cu sucitorul pe o planşetă de lemn, după care se aplică pe zona tratată, unde se lasă vreme de 3-4 ore (se fixează cu tifon prins cu leucoplast);

– după îndepărtarea cataplasmei, pielea se spală bine cu infuzie de muşeţel, după care se lasă să se zvânte la aer, evitându-se însă contactul direct cu razele solare.

Răceli frecvente ale rinichilor, anexită şi metroanexită

♣ Tălpile se masează de 2 ori pe zi, energic, cu ulei de brânca-ursului obţinut după reţeta prezentată.

♣ Suplimentar, se fac masaje cu ulei cald pe zona bazinului. Zona tratată se acoperă apoi cu o pânză de bumbac şi o pătură de lână, pentru a păstra căldura. Tratamentul are un excelent efect de stimulare a imunităţii locale, luând cu ‘’mâna’’ răcelile de tot felul.

Precauţii

După tratamentele externe cu brânca-ursului este interzisă expunerea la soare, deoarece are proprietăţi fotosensibilizante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *