1 PAHAR de APĂ în plus, zilnic, are efecte uimitoare asupra organismului!

Apa reprezintă 85% din țesutul creierului nostru și aproape 70% din organism.

Lipsa apei provoacă un dezechilibru în organism.

 Apa ajută la funcționarea intestinului, ajută și la digestie, reglarea temperaturii corpului, la respirație, la numeroase procese biochimice, la dizolvarea și transportul unor substanțe importante din corp, luptă împotriva kilogramelor în plus și reduce acumularea de grăsimi.

Un pahar de apă în plus, zilnic

De obicei, cercetătorii nu ȋncurajează excesul de apă. Mai mult de 2-3 litri pe zi dăunează, în condiții normale. Conținutul de apă diferă de la o persoană la alta.

Deși nu este încurajat excesul de apă, se pare că imensa majoritate a oamenilor ȋncă nu se hidratează suficient.

Medicii care au recomandat subiecților unei cercetări științifice să bea un pahar de apă în plus, zilnic, au observat efecte uimitoare.

  • După un an de suplimentare a apei, glicemia subiecților a scăzut cu cinci unități în medie, iar caloriile consumate au fost și ele mai mici cu 1-4%.

  • Cercetarea științifică a mai scos în evidență faptul că cei care beau mai multă apă simt nevoia de mai puține dulciuri, își reduc consumul de sare, dar și de grăsimi.

De asemenea, bărbații au mai multă nevoie de un surplus de apă decât femeile, ei reacționând cel mai bine la consumul a 1-3 pahare de apă în plus pe zi.

Atenție, însă! Studiul se referă la simpla apă, nu la sucuri, cola, bere sau alte băuturi.

Potolește poftele incontrolabile între mese

Conform unei cercetări efectuate de o echipă de la Universitatea din Illinois și publicată în ‘’Journal of Human Nutrition and Dietetics’’, trei pahare de apă băute în plus pe zi duc la arderea a 205 calorii.

Atunci când o persoană simte o nevoie puternică de dulciuri, îi este de fapt foarte sete și pur și simplu nu a acordat atenție semnalelor transmise de corp, spun oamenii de știință.

Ignorând nevoia de lichide, organismul ‘’atacă’’cu un stimul mai puternic, și anume, senzația de foame.

Experții recomandă ca ori de câte ori ne confruntăm cu pofte incontrolabile între mese sau pe timp de noapte, să bem 1-2 pahare de apă nu foarte rece, în înghițituri lente și nu să nu mâncăm nimic cel puțin 15 minute.

Specialiștii au ajuns la concluzia că trei pahare în plus reduc aportul zilnic de calorii, limitând consumul de zahăr, grăsimi și sare.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *