Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Vindecare Naturală cu Suc din Rădăcină de Pătrunjel

Plantă medicinală, aliment şi condiment, pătrunjelul este deseori subapreciat, puţini dintre noi fiind conştienţi de faptul că atât în frunzele, cât şi în rădăcinile sale se află o întreagă farmacie naturală, cu beneficii uluitoare asupra sănătăţii noastre.

Alături de ghimbir, oregano, scorţişoară, salvie, turmeric şi ardei iuţi roşii, pătrunjelul este una dintre cele mai puternice plante – medicament de pe planetă.

Nu doar frunzele de pătrunjel găzduiesc un întreg arsenal de substanţe benefice sănătăţii, ci şi rădăcina acestuia, care, consumată proaspătă, ne oferă numeroase calităţi vindecătoare. Una dintre cele mai eficiente forme de administrare ale pătrunjelului este sucul obţinut din rădăcina proaspătă, preparat astfel:

Suc din rădăcină de pătrunjel

Rădăcinile de pătrunjel cu tot cu coajă (cea mai bogată în substanţe nutritive) se spală foarte bine, îndepărtându-se doar părţile stricate. Sucul se obţine cu ajutorul storcătorului electric centrifugal (şi nu prin simpla mixare) şi se consumă, de preferinţă, imediat.

Dacă acest lucru nu este posibil, sucul se poate păstra în recipiente foarte bine închise, la rece, pe o perioadă de maximum 6 ore. Se consumă în combinaţie cu suc de morcov (1:4), deoarece sucul de pătrunjel este mai greu tolerat de tubul digestiv.

Iată şi indicaţiile terapetice ale sucului din rădăcină de pătrunjel:

Tuse

Rădăcina de pătrunjel are efecte antibacteriene şi expectorante, datorate saponinelor care ajută la eliminarea secreţiilor suplimentare de pe căile respiratorii medii şi inferioare.

♣ Se consumă câte 50-100 ml. pe zi.

Alergie

Apigenina, o substanţă prezentă în rădăcina de pătrunjel, scade intensitatea reacţiei alergice, având un efect antihistaminic egal ca intensitate cu cel al unor medicamente folosite pentru tratarea acestei afecţiuni.

♣ Se consumă 50 ml. suc de pătrunjel şi 400 ml. suc de morcov, zilnic, pe o perioadă de 2-4 săptămâni.

radacini de patrunjel
Radacina de Patrunjel, Bogata in Substante Nutritive

Cistită

Tratamentul cu suc de rădăcină de pătrunjel ajută la eliminarea infecţiilor urinare, datorită efectelor antibacteriene şi antimicotice ale legumei. O astfel de cură stimulează diureza, reduce inflamaţia şi durerea la urinare. Remediul este indicat şi în litiază renală.

♣ Se consumă câte 50 ml. suc de pătrunjel, combinaţi cu alţi 400 ml. suc de morcov, de 2 ori pe zi, în cure de 10-14 zile.

Cancer pulmonar

Rădăcina de pătrunjel este bogată în falcarinol şi falcarindiol, două substanţe care se găsesc în special în coaja sa şi care au efecte antitumorale redutabile, confirmate prin studiile de medicină experimentală. De asemenea, tratamentul are efecte benefice şi pentru atenuarea efectelor adverse ale chimioterapiei.

♣ Se consumă câte 100 ml. suc de pătrunjel, combinat cu 500 ml. suc de morcov, zilnic, în cure de 12 săptămâni. Între 2 cure se fac pauze de minimum 4 săptămâni.

Amenoree

Rădăcina de pătrunjel stimulează ovulaţia şi apariţia ciclului menstrual, fiind folosită încă din antichitate pentru combaterea infertilităţii feminine. Tratamentul cu suc de rădăcină de pătrunjel este indicat şi pentru prevenirea menopauzei premature.

♣ Se consumă 100 ml. pe zi de suc de pătrunjel, în cure de 28 de zile.

Efect antioxidant

Pe lângă vitamina C, vitaminele din complexul B şi vitamina A, toate cu efect antioxidant, pătrunjelul mai conţine apigenină, cunoscută ca o substanţă ce anihilează radicalii liberi. Astfel, apigenina stopează procesele de îmbătrânire a ţesuturilor, prevenind sclerozarea vaselor de sânge şi relansând activitatea hormonală.

♣ Se consumă câte 50 ml. suc de pătrunjel, în cure de 30-60 de zile.

Contraindicaţii

Sucul de pătrunjel (crud) este interzis în timpul sarcinii. Bolnavii renali cronic vor cere sfatul specialistului înainte de a consuma suc de rădăcină de pătrunjel.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *