Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

VIN de LUMÂNĂRICĂ – leac în alopecie, inflamaţie articulară, reumatism

Lumânărica (Verbascum phlomoides) este o plantă a cărei putere vindecătoare a fost descoperită în Antichitate.

Calităţile acestei plante de leac au fost recunoscute şi de ştiinţa modernă, care a confirmat faptul că, prin compoziţia chimică, lumânărica este un adevărat medicament natural.

Lumânărica – compoziţie, acţiune

În scopuri terapeutice se recoltează frunzele şi petalele galbene ale florilor. Planta, cunoscută şi sub denumirea populară de ‘’medicul plămânilor’’, conţine mucilagii, tanin, ulei volatil, saponozide, lipide şi multe substanţe minerale.

Are efecte depurative, este calmantă, are efecte expectorante, emoliente, antiastmatice, diuretice, sudorifice, antiinflamatoare, antinevralgice, antihemoroidale, antivirale, antispastice, antimicrobiene, cicatrizante şi este eficientă contra căderii părului.

Unul dintre preparatele medicinale cu efecte garantate este vinul de lumânărică, care se poate obţine foarte uşor, acasă.

Vin medicinal de lumânărică – Reţetă

Este un remediu foarte bun de folosit în tratarea alopeciei, inflamaţiei articulare, reumatismului. Vinul de lumânărică este un medicament natural şi nu trebuie confundat cu vinul de masă.

Ingrediente

100 gr. lumânărică uscată

1 litru de vin alb, natural

Mod de preparare

Într-un recipient din sticlă se adaugă planta mărunţită, peste care se toarnă vinul alb. Recipientul se închide ermetic, iar poţiunea se lasă la macerat timp de 10 zile.

În toată această perioadă, remediul se agită de 3 ori pe zi. La final, vinul medicinal se strecoară şi se depozitează în locuri întunecoase.

Vinul de lumanarica, leac in alopecie si inflamatii articulare

Utilizări terapeutice

Din acest vin de lumânărică se iau 2 linguri pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 6 săptămâni.

Licoarea este un eficient remediu alternativ pentru:

  • Alopecie – căderea temporară a părului, în urma unei boli de piele sau a unei boli infecţioase
  • Inflamaţii articulare
  • Reumatism.

Bine de ştiut: la prepararea acestui medicament natural se poate folosi şi vin roşu natural. Cu toate acestea, cel recomandat este vinul alb, deoarece pune mai bine în valoare calităţile terapeutice ale plantei.

Precauţii, contraindicaţii

Preparatele din lumânărică sunt constraindicate în perioada de sarcină sau de alăptare.

Planta mărunţită se depozitează în recipiente de sticlă sau în săculeţe din tifon, deoarece mucilagiile şi alte substanţe binefăcătoare din lumânărică pot fi absorbite de pungile din hârtie şi din acest motiv trebuie evitată folosirea lor.

Lumânărica mai este cunoscută şi sub denumirea populară de: lumânarea Domnului, ceaiul iernii, coada-lupului, corcobatica, coada-mielului, cucuruz galben.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *