Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

VIN de COACĂZE NEGRE: curăţă sângele de toxine, deşeuri şi colesterol

Coacăzele negre (Ribes nigrum) sunt considerate printre cele mai bogate în vitamina C (150-200 mg. la 100 de grame de fructe), de trei ori mai mult decât portocalele.

Au un conţinut ridicat de antioxidanţi, de două mai mare decât la afine.

Conţin, de asemenea, vitaminele A, B1, B2, B6, PP, microelemente precum calciu, fosfor, fier, brom, zinc, antociani, taninuri, flavonoizi, betacaroten, pectină, acizi organici şi uleiuri volatile.

Din coacăzele negre putem prepara un vin care eliberează organismul de deşeuri şi toxine şi contribuie la scăderea acidului uric şi a colesterolului.

Vin terapeutic de coacăze negre

Vinul de coacăze negre nu trebuie confundat cu vinul de masă.

Este un medicament şi tonic natural, care, administrat în doze corespunzătoare, întăreşte sistemul imunitar, ameliorează oboseala şi curăță sângele de toxine.

Favorizează circulaţia sângelui, accelerând metabolismul şi întărind sistemul imunitar al organismului. Este eficient şi în caz de diabet.

Ingrediente

  • 200 g coacăze negre
  • 1 litru de vin roşu, natural

Mod de preparare

Coacăzele negre se spală, se presează foarte uşorcu o lingură de lemn şi se pun într-un recipient de sticlă. Se toarnă peste ele vinul roşu, după care recipientul se închide ermetic. Se lasă la macerat timp de 3 zile, apoi se filtrează printr-o pânză fină şi se strecoară tot sucul.

Vinul de coacaze negre elibereaza organismul de deseuri si toxine

Administrare

Se administrează câte 50 ml, de 3 ori pe zi, înainte de mese, în mod regulat.

Proprietăţile vinului de coacăze negre

– diuretice, depurative, sudorifice, antidiareice, anticolitice, astringente, antireumatice, hipertensive, antireumatice, antigutoase, antiinflamatoare, vermifuge, antiscorbutice, antihemoragice, antiinfecțioase, cicatrizante, vitaminizante, energizante.

Recomandări

  • adjuvant în boli cardiovasculare;
  • previne insuficiența cardiacă şi acccidentele vasculare;
  • măreşte rezistenţa capilarelor sanguine fragile;
  • reduce ateroscleroza cerebrală;
  • reduce numărul de radicali liberi din organism (care duc la boli de inimă şi cancer);
  • tratează arterita;
  • facilitează digestia;
  • stimulează funcţionarea ficatului, a pancreasului, a splinei şi a rinichilor;
  • adjuvant în trombogenita obliterantă de menopauză;
  • curăță sângele de toxine, deşeuri şi colesterol.

De asemenea, vinul de coacăze negre poate fi un foarte bun adjuvant în:

  • afecţiuni ale sistemului nervos (stres, migrene, surmenaj fizic şi intelectual, astenie psihic postgripală, oboseală generală);
  • afecţiuni reumatismale (combate reumatismul cronic degenerativ şi artritele reumatoide prin efecte antiinflamatorii).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *