Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

În urma curei cu CEAI ROŞU puteţi da jos 3 kilograme în doar 7 zile

Ceaiul roşu (Rooibos) conţine o imitaţie a enzimei Superoxid Dismutază (SOD), un antioxidant care acţionează împotriva radicalilor liberi, motiv pentru care cercetătorii japonezi l-au numit ‘’ceaiul vieţii lungi’’.

Ceaiul roşu conţine antioxidanţi polifenolici şi flavonoide, fier, potasiu, calciu, flor, cupru, magneziu, mangan, zinc, acizi alfa – hidroxire, puţin tanin şi substanţe unice, care mineralizează organismul şi menţin sănătatea optimă a oaselor, dinţilor, pielii şi părului.

Ceaiul conţine îndulcitori naturali, fiind utilizat, printre altele, pentru scăderea nivelului glicemiei şi pierderea în greutate. Este o băutură liniştitoare, recomandată persoanelor care ţin dietă şi cărora le sunt restricţionate numărul de calorii.

Cum se prepară

La o cană cu apă clocotită se adaugă o linguriţă de ceai roşu. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară. Cu cât frunzele sunt lăsate mai mult timp la infuzat, cu atât mai mulţi antioxidanţi va conţine ceaiul rezultat.

Se obţine un ceai cu o culoare roşie fermecătoare, cu un gust dulce – acrişor, care poate fi servit simplu sau amestecat cu puţin suc proaspăt de lămâie. Nu se îndulceşte.

Administrare

Pentru pierderea kilogramelor în plus, este recomandat consumul a 4 căni de ceai roşu, zilnic (la mic dejun, prânz, gustare şi cină), pe o perioadă de 5 – 7 zile.

Se consumă cu o jumătate de oră înainte sau după masă, dar şi între mese. De asemenea, este important ca în perioada dietei cu ceai roşu să se consume 2 litri de pă în fiecare zi.

Ceaiul poate fi utilizat chiar şi de persoanele cu pietre la rinichi, deoarece nu conţine acid oxalic.

Cum ajută la slăbit

Ceaiul roşu are rol diuretic, previne constipaţia, îmbunătăţeşte digestia, energizează organismul şi favorizează arderea grăsimilor.

ceai rosu rooibos
Ceaiul rosu favorizeaza arderea grasimilor

Pentru că stimulează metabolismul, ceaiul roşu ajută la reducerea greutăţii corporale, acţionează benefic asupra ficatului, ajutând la curăţirea organismului de toxine şi la reducerea stratului adipos.

Reguli de urmat în dieta cu ceai roşu

⇒ În timpul dietei, se poate consuma doar carne fiartă, preparată pe grătar sau în cuptor

⇒ Se limitează sau se elimină sarea din alimentaţie; se consumă cât mai mult ulei de măsline

⇒ Pe lângă ceaiul roşu, se consumă cât mai multe lichide naturale (minimum 2 litri) – apă plată şi ceaiuri din plante

⇒ Ora meselor se respectă cu stricteţe

⇒ Ultima masă nu va fi servită mai târziu de ora 18:00 (sau cu 3 ore înainte de culcare), deoarece este foarte important ca organismul să dispună de suficient timp în care să îşi poată face procesul de digestie; pentru a preveni senzaţia de foame, este recomandată culcarea la orele 22:00, pentru a ‘’prinde’’ orele de somn cele mai profunde, dintre orele 22:00 – 02:00

⇒ Ca în cazul celor mai multe diete, lista alimentelor interzise este lungă, ea inclunzând dulciurile, mezelurile, toate alimentele procesate, prăjiturile, lactatele grase, carnea grasă, prăjelurile, pastele din făină albă, produsele de patiserie, snackurile, etc.

Contraindicaţii

Dieta cu ceai roşu este contraindicată în sarcină, persoanelor care urmează un tratament medicamentos pentru afecţiuni ale inimii, celor care suferă de ulcer, anemie, insomnie sau stări de nervozitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *