Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Un ceai special de toamnă, pentru MEMORIE şi INTELIGENŢĂ

Pentru a ne îmbunătăţi memoria şi performanţele mentale există multe lucruri pe care le putem face.

Spre exemplu, un stil de viaţă activ poate spori capacitatea creierului de a procesa şi de a-şi aminti numeroase informaţii.

Şi exerciţiile fizice cresc nivelul de oxigen din creier şi reduc riscul de tulburări care pot favoriza pierderea de memorie.

Râsul este şi el foarte bun atât pentru creier, cât şi pentru întreg organismul, deoarece activează regiunile creierului responsabile cu învăţarea şi creativitatea.

Pentru stimularea gândirii putem ţine cure cu ceaiuri bogate în antioxidanţi care protejează împotriva radicalilor liberi ce afectează celulele organismului, care pot spori memoria şi vigilenţa mentală şi pot încetini îmbătrânirea creierului.

Ceai pentru stimularea gândirii

Ingrediente

  • 2 linguri de măceşe zdrobite
  • 2 linguriţe de fructe de cătină
  • 1 linguriţă de traista-ciobanului
  • 1 linguriţă de mătase de porumb
  • 1 litru de apă

Mod de preparare

Se pune la fiert apa, iar când aceasta clocoteşte, se adaugă măceşele zdrobite. Se lasă să fiarbă timp de 5 minute, după care se adaugă fructele de cătină.

Se îndepărtează vasul de pe foc şi se mai adaugă în apă traista-ciobanului şi mătasea de porumb. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Administrare

Se beau 3-4 căni de ceai pe zi, în cure de 3 săptămâni.

Sfaturi pentru îmbunătăţirea memoriei şi inteligenţei

În timpul curei cu ceai şi nu numai, este indicat să se ţină cont de următoarele:

se recomandă o dietă bogată în vitaminele B complex, C şi E, mangan, colină, inotizol şi L-carnitină;

se consumă ulei de floarea-soarelui presat la rece, ouă, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, frunze de păpădie (conţin vitamina C, care combate stresul şi întăreşte organismul);

manganul stimulează memoria – se găseşte în cereale integrale, nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze verzi;

se iau, zilnic, 2 linguri de ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru a asigura necesarul de vitamina E;

se pot ţine cure cu drojdie proaspătă de bere (1-2 linguriţe pe zi);

se evită slănina, carnea de porc, carnea grasă, afumăturile, peştele gras, alcoolul, tutunul;

Pentru acuitate intelectuală se consumă alimente precum:

  • de origine marină (peşte, scoici, creveţi);
  • carne slabă de pasăre;
  • gălbenuş de ou;
  • germeni de grâu;
  • fructe (kiwi, ananas, banane, citrice, pepene galben);
  • legume (morcovi, varză);
  • cereale integrale (pâine de secară, graham);
  • lactate (chefir, lapte bătut, brânză de vaci);
  • fasole uscată;
  • seminţe de floarea-soarelui şi de dovleac (crude);
  • migdale, alune coapte, nuci;
  • susan;
  • curmale, smochine, stafide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *