Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

ULEIUL de CHIMEN luptă cu infecţiile, viermii intestinali şi cancerul

Uleiul de chimen (Carum carvi) are utilizări medicinale interne şi externe, confirmate de ştiinţă.

Uleiul volatil de chimen pentru uz intern se obţine doar prin procedee industriale, prin distilare şi, mai rar, prin antrenare cu alcool.

Uleiul de chimen pentru uz extern se poate prepara şi acasă, folosindu-se chimenul de cultură, care se găseşte gata condiţionat în plafarurile şi în magazinele naturiste.

Ulei volatil de chimen

Se extrage doar prin procedee industriale. Se găseşte în farmaciile şi în magazinele naturiste, însă trebuie să aibă specificat pe ambalaj faptul că este valabil şi pentru uz intern.

  • La adulţi: se iau câte 2-6 picături, de 3 ori pe zi.

Uleiul de chimen poate fi administrat şi copiilor, în doze speciale, doar la sfatul specialistului.

Ulei de chimen pentru uz extern – Reţetă

  • În jumătate de litru de ulei de măsline sau floarea-soarelui se adaugă 10 linguri de pulbere din seminţe de chimen. Se închide ermetic şi se lasă la macerat vreme de 2 săptămâni, la soare, după care se filtrează, se adaugă 15 picături de ulei volatil de chimen, iar preparatul astfel obţinut se păstrează într-o sticlă închisă la culoare, în locuri întunecoase şi reci.

Tratamente cu ulei de chimen

Micoze (adjuvant)

Contra infecţiilor cu ciupercile parazite Candida albicans, Aspergillus; adjuvant în infecţiile bacteriene, cu Pseudomonas aeruginosa.

  • Se iau câte 2-5 picături de ulei volatil de chimen, de 3 ori pe zi, în cure de 14 zile, urmate de alte 10 zile de pauză.
Uleiul de chimen, un bun adjuvant in infectiile bacteriene

Viermi intestinali (adjuvant)

Remediul are efecte puternic vermifuge şi insecticide, paralizând centrii nervoşi vitali ai acestor organisme parazite.

  • Se iau câte 2-5 picături de ulei volatil de chimen, de 3 ori pe zi, în cure de 21 de zile, urmate de aceeaşi perioadă de pauză.

Cancer de piele

Ingerat sub formă de pulbere şi aplicat sub formă de ulei pentru uz extern pe formaţiunile canceroase apărute pe piele, uleiul de chimen inhibă creşterea tumorilor maligne şi declanşează procesul de remisie a acestora.

  • Se iau 7 g de pulbere de chimen pe zi şi se aplică extern, sub formă de ulei, pe zonele afectate. Tratamentul durează 4 luni.

Micoză bucală

Tratamentul are efecte antimicotice, antiinflamatoare, fiind de un real ajutor pentru candida cu localizare pe segmentul buco-faringian.

  • Se fac clătiri ale gurii cu 100 ml. de infuzie de chimen, de 3 ori pe zi, în care s-au pus 1-2 picături de ulei de chimen.

Scabie

Tratamentul se recomandă mai ales mai ales celor care nu suportă unguentele cu substanţe de sinteză folosite în acest scop.

  • Se aplică uleiul pentru uz extern pe porţiunile afectate, de 3-6 ori pe zi, până la vindecarea totală.

Contraindicaţii

Preparatele pe bază de chimen sunt contraindicate în sarcină şi persoanelor care au alergie la plantele din familia Apiaceae (Umbeliferae).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *