Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ulei de Smirnă – Proprietăţi Antiinfecţioase şi Cicatrizante

Uleiul de smirnă are un parfum pregnant, cu note lemnoase şi verzi, este aseptizant şi antiinflamator, remarcându-se în mod deosebit prin proprietăţile antiinfecţioase şi cicatrizante.

Uleiul de smirnă sau uleiul de mir, aşa cum mai este cunoscut, este obţinut prin distilarea cu aburi din oleorăşina uscată. Are un efect revigorant, ajutând la eliminarea stresului şi emoțiilor negative.

Inflamația gingiilor, afte

Uleiul de smirnă este un remediu eficient pentru tratarea inflamaţiei gingiilor şi aftelor.

♣ Pentru aceasta, într-un pahar cu apă caldă se adaugă 10 picături de ulei de smirnă şi se amestecă foarte bine. Cu lichidul obţinut se face gargară, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, până la dispariţia simptomelor.

Depresie, insomnie, stare de anxietate

În medicina chineză antică, uleiul de smirnă era utilizat pentru ‘’întinerirea’’ minţii, datorită efectului său revigorant, ce ajută la alungarea stresului şi a emoţiilor negative.

♣ Împotriva depresiei, insomniei sau stării de anxietate este recomandată baia cu ulei de smirnă şi miere: într-un pahar cu apă călduţă se dizolvă 7 picături de ulei de smirnă şi o linguriţă de miere, iar amestecul se toarnă în cadă pregătită pentru baie. Trupul se îmbăiază în apa terapeutică pe o perioadă de minimum15 minute. Procedura se realizează seara, înainte de culcare, şi se poate repeta ori de câte ori îşi fac simţită prezenţa stările de nelinişte.

Boli respiratorii

Simptomele bolilor respiratorii pot fi ameliorate prin inhalaţiile cu ulei de smirnă.

♣ Într-un vas de 2 litri de apă clocotită se adaugă 10 picături de ulei de smirnă. În continuare, se acoperă capul cu un prosop şi se fac inhalații vreme de 10 minute. Tratamentul se urmează în fiecare seară, înainte de culcare, pe o perioadă de minimum 3 zile la rând. După efectuarea inhalaţiilor, se va evita trecerea bruscă de la o temperatură la alta (de la cald la rece).

smirna
Smirna Are Proprietati Antiinfectioase

Iritaţii ale pielii, eczeme

Iritaţiile pielii pot fi ameliorate cu ajutorul unui preparat pe bază de ulei de măsline şi ulei de smirnă.

♣ Se adaugă 5 picături de ulei de smirnă la 10 ml. ulei de măsline. Amestecul obţinută se aplică prin masaj uşor pe zona afectată, lăsând să actioneaze timp de câteva ore. Pentru îndepărtarea soluţiei, se va clăti zona doar cu apă călduţă.

Călcâie crăpate şi uscate

Uleiul de smirnă ameliorează durerile cauzate de fisurile călcâielor uscate, ajutând, totodată, la o vindecare mult mai rapidă.

♣ Pentru tratarea călcâielor uscate şi crăpate, se adaugă 5 picături de ulei de smirnă în orice cremă hidratantă, care se aplică pe zona afectată. Tratamentul se realizează seara şi se repetă până la obţinerea rezultatelor satisfăcătoare.

Mâini aspre

Mâinile aspre pot crea un real disconfort fizic şi psihic. Pentru o piele catifelată, este recomandat un remediu pe cât de simplu de realizat, pe atât de eficient.

♣ Se adaugă o lingură de smântână naturală într-un vas, care se încălzeşte uşor pe foc. În continuare, se adaugă 4 picături de ulei de smirnă, iar amestecul se aplică pe cât se poate de călduţ pe mâini. Tratamentul se poate utiliza ori de câte ori se simte nevoia.

Contraindicaţii

Smirna este contraindicată femeilor ȋnsărcinate  şi celor care alăptează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *