Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Trio de plante imbatabil în lupta cu bolile de FICAT

Ficatul purifică şi elimină toxinele acumulate din mâncarea, băuturile sau medicamentele pe care le utilizăm în orice moment al zilei.

De asemenea, are rol şi în producerea bilei, a factorilor de coagulare a sângelui şi a unor proteine, în distribuţia sângelui circulant în organism şi de depozitare a unor vitamine, minerale şi a glucozei.

Sănătatea ficatului poate fi păstrată uşor, prin adoptarea şi respectarea unui stil de viaţă corect. În lupta cu bolile de ficat se recomandă un trio de plante imbatabil:

Rostopasca, pufulița şi anghinarea

Rostopasca (Chelidonium majus)

  • este materia primă pentru aproape 20 de medicamente împotriva bolilor hepatice produse în Occident (Franţa, Elveţia, Germania), fiind recunoscută pentru proprietăţile sale antivirale (planta s-a dovedit foarte eficientă în toate tipurile de hepatită A, B, C, D, E), drenoare şi regenerative ale celulei hepatice.

Anghinarea (Cinara scolymus)

  • pe lângă calitatea sa de tonic hepatic neîntrecut, rostopasca ajută ficatul să îşi recapete structura normală, un element extrem de important la persoanele care suferă de ciroză în faze avansate.

Pufulița (Epilobium montana, E. hirsutum)

  • este un remediu de mare tradiţie în medicina populară românească, extrem de eficient în ciroză şi hepatită.
Rostopasca, anghinare si pufulita – remediu imbatabil in bolile de ficat

Mod de preparare

Fiecare plantă se macină fin cu râşnița electrică de cafea, după care se cerne prin sită fină. În continuare, anghinarea şi pufulița se amestecă în proporţii egale. Din acest amestec  se ia 1 linguriţă, la care se adaugă un vârf de cuţit (0,25 gr.) de pulbere de rostopască.

Mod de administrare

Se iau 4 asemenea doze pe zi, pe stomacul gol. Planta se ţine sub limbă timp de 10-15 minute, după care se înghite cu apă.

În hepatita acută şi cronică, tratamentul durează minimum 6 luni. În ciroza hepatică, tratamentul durează 2 ani. În diskinezie biliară, colecistită, dispepsii se fac cure de câte 2 săptămâni, cu 1  săptămână pauză.

Observaţii importante

♣ este obligatoriu şi în acelaşi timp, foarte important, ca pulberea de rostopască să fie dozată separat, deoarece are o toxicitate ridicată, iar amestecată neomogen cu alte pulberi poate produce otrăviri prin supradozare.

♣ pulberile de plante se dau prin sită cu multă grijă, întrucât la tratamente de lungă durată cu plante luate sublingual există posibilitatea de a apărea răni în gură, extrem de neplăcute, din cauza acţiunii mecanice a bucăţilor de plantă insuficient măcinate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *