Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Tratați Herpesul Bucal în Mod Natural

Foarte frecvente în întreaga lume, infecțiile cu virusul herpex simplex (HSV) se manifestă sub formă de leziuni herpetice și vezicule la nivelul gurii și buzelor.

Modalitățile de transmitere ale infecțiilor cu herpes sunt multiple, începând de la sărut, schimbul de obiecte personale, până la utilizarea acelorași obiecte pentru mâncat și băut.

În anumite cazuri, HSV 1 poate provoca și herpesul genital. HSV 2 este principala cauză a herpesului genital, modalitatea de transmitere a virusului fiind prin contact sexual.

Cauzele apariției herpesului

Odată pătruns în organism, virusul rămâne latent și persistă, manifestându-se prin mici vezicule cu lichid clar localizate fie pe buză, fie în colțul buzei.

Inestetice, inflamate și dureroase, aceste vezicule apar odată cu slăbirea sistemului imunitar, recidivând de câteva ori pe an.

Temperaturile scăzute, răceala, gripa, dereglările hormonale, perioada menstruației, extracțiile dentare, consumul excesiv de alcool, sarcina sau înfrumusețarea facială sunt, de asemenea, cauze ale apariției herpesului.

Simptomele herpesului

Virusul poate trec din stare latentă în stare recurentă în orice moment, în special în momentele în care sistemul imunitar luptă cu o infecție și este slăbit.

Prima fază a apariției herpesului nu prezintă vreun simptom, însă odată instalat în organism, acesta provoacă senzație de usturime, mâncărime, creșterea temperaturii buzelor. Urmează apariția veziculelor dureroase, pline de lichid, care se sparg în maximum o săptămână de la apariție, urmate de formarea unei cruste galbene, care se va usca și va cădea în 5 zile, fără a lăsa semne.

Alte simptome, mult mai grave, de această dată, constau în febră, creșterea nodulilor limfatici de la gât, inflamarea buzei sau salivarea excesivă.

Iată câteva tratamente naturiste, care va pot ajuta în tratarea virusului Herpex Simplex:

Tinctură de muguri de plop

Ȋmbibați un bețișor cu vată în tinctură de muguri de plop concentrată și aplicați pe zona afectată de 3 – 4 ori pe zi. Remediul promite rezolvarea problemei în 2 zile.

Aplicații cu gheață

Despre aplicațiile cu gheață, experții spun că acționează cel mai sigur și mai rapid decât orice alt medicament, iritația herpetică dispărând în 1-2 zile, formând cruste.

Se pun câteva cuburi de gheață într-un șervețel de pânză și se aplică timp de 30 – 45 de minute pe locurile afectate.

Aloe vera

Plantă cu proprietăți antiherpetice excelente, aloe vera tratează eficient herpesul.

Încă de la primele simptome, se aplică aloe vera (partea cărnoasă din interiorul frunzei) pe zonele afectate, de câteva ori pe zi. Paralel, se va unge pielea cu o cremă cu vitamina E, pentru ușurarea iritației.

herpes
Tratarea Herpesului Prin Metode Naturale

Pudră de argilă

Se presară pudră de argilă (umezită) pe zona afectată.

Bicarbonat cu apă

Se amestecă puțin bicarbonat cu apă fiartă, se udă o compresă și se aplică pe herpes. Se lasă să acționeze cât mai mult, astfel încât herpesul să se usuce rapid și mâncărimile să dispară.

Sare

Se aplică o cantitate mică de sare (umezita) pe zona afectată.

Usturoi

Se pasează câțiva căței de usturoi și se amestecă cu o linguriță de smântână, o linguriță de făină și o linguriță de miere. Acesta tinctură se aplică pe zona afectată.

Miere de albine

Se tamponează locurile afectate cu miere nediluată (închisă la culoare), la câteva ore.

Ceapă crudă

Se iau bucăți mici de ceapă crudă și se aplică direct pe leziunile provocate de herpes.

Ulei de levănțică și de mentă

Se face un amestec din 100 ml. alcool de 80 de grade, 1 ml. ulei de levănțică și 1 ml. ulei de mentă. Se aplică pe zona afectată de 2 – 3 ori pe zi.

Propolis

Zona afectată se tamponează ușor cu tinctură sau alifie de propolis, de 3 ori pe zi.

Albuș de ou

Albușul de ou bătut spumă se aplică dimineața și seara, timp de câteva ore, după care se spală zona respectivă cu ceai.

Trei frați pătați

Se vor consuma 3 cești de infuzie de trei frați pătați zilnic, până la ameliorarea simptomelor herpesului.

Decoct din plante

Se vor consuma câte 250 ml. de decoct, de 3 ori pe zi, între mesele principale, din frunze de tuia (7 părți), talpa gâștei (7 părți), trei frați pătați (5 părți), mătase de porumb (4 părți), rostopască (o parte) și frunze de păpădie (3 părți).

Infuzie aplicată extern

Cu următoarea infuzie călduță, se tamponează locurile afectate, de mai multe ori pe zi: 25 gr. scoarță de stejar, 10 gr crețișoară, 20 gr. ovăz, 25 gr. salvie, 10 gr. mușețel, 10 gr. sulfină albă.  Se pun 4 linguri de amestec la 1 litru de apă rece, se lasă pe foc până la fierbere, după care se lasă la infuzat 3 minute. Se strecoară și se aplică pe zona afectată.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *