Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

TONIC OCULAR, din 5 plante foarte bune – hrăneşte ochii şi protejează vederea

Pe parcursul unei singure zile, ochiul uman se mişcă de peste 100.000 de ori şi poate transmite 1,5 milioane de mesaje simultan.

În fiecare ochi există 137 de milioane de terminaţii nervoase, ce reţin orice mesaj vizual trimis de la ochi spre creier.

Principalele cauze ale bolilor de ochi

Afecţiunile oculare îşi au cauza principală în disfuncţiile renale şi hepatice. Când rinichii nu filtrează corespunzător sângele de reziduuri (nu funcţionează corespunzător), structura psihico-fizică este slăbită.

Prin urmare, sângele se intoxică, iar acest fapt permite agenţilor iritanţi (microbieni, chimici, fizici) să atace cea mai vulnerabilă şi delicată parte a organismului – ochiul.

Deteriorarea aparatului ocular poate fi provocată de boli diverse: avitaminoze (A, C), diabet, insulinemie, hipertensiune arterială, ateroscleroză cerebrală, afecţiuni tiroidiene, hipertiroidie, hipoparatiroidismul, nefrită, galactozemie, sindroamele Down, Lowe şi Werner, dermatită atipică, sifilis, etc.

Pentru a combate slăbirea vederii şi apariţia afecţiunilor ochiului, se poate administra următorul tonic natural din plante:

Tonic ocular – Reţetă

Este recomandat să fie preparată o cantitate care să fie consumată într-o săptămână. Fructele pot fi transformate în pulbere utilizându-se râşniţa de cafea sau maşina manuală pentru zahăr. Este indicat ca plantele şi fructele uscate să fie transformate în pulbere cu puţin timp înainte de folosire, astfel încât degenerarea oxidativă să fie cât mai mică (nu se prepară cantităţi mari odată).

Ingrediente

2 linguri pulbere din fructe de afine

2 linguri pulbere din măceşe (pulpa separată de seminţe şi perişori)

2 linguri pulbere de cătină

2 linguri de pulbere din coacăze (uscate sau deshidrate)

2 linguri pulbere din fructe de soc

tonic ochi.
Ochii, protejati cu ajutorul plantelor medicinale

Mod de preparare

Cu o lingură de lemn se amestecă foarte bine toate ingredientele sub formă de pulbere fină, după care se pun într-un borcan şi se închid ermetic. Se păstrează într-un loc răcoros şi întunecos.

Administrare

Se consumă câte 2 linguri, de 2 ori pe zi, în cură de 3-4 săptămâni. Copiii pot consuma 2 linguriţe, de 2 ori pe zi. O cură se face de cel puţin 2 ori pe an.

Afinele, coacăzele şi fructele de soc au un conţinut generos de antociani, cunoscuţi ca substanţe care protejează ochii de procesele de degenerare, ajutând la menţinerea elasticităţii ţesuturilor la acest nivel şi îmbunătăţind vederea nocturnă. De asemenea, aceste fructe contribuie la menţinerea glicemiei în valori normale, prevenind diabetul, despre care ştim că este o maladie care poate provoca probleme oculare majore.

În pulpa măceşelor, natura a depozitat de 50 de ori mai multă vitamina C decât în lămâi şi de 200  de ori mai multă decât în mere. Aceste fructe mai conţin şi alte substanţe valoroase pentru sistemul de apărare al organismului – vitaminele A şi E, o parte din complexul B, vitamina K – care încurajează formarea anticorpilor, alungând infecţiile şi bolile. Sunt un bun remediu pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, boală ce poate provoca deteriorarea aparatului ocular.

Cătina este campioana vitaminei A, numită şi „retinol”, având un rol decisiv în procesele de hrănire şi de regenerare care se desfăşoară la nivelul ochilor.

Fructele de soc mai sunt un bun adjuvant în tratarea bolilor oculare, îmbunătăţind vederea nocturnă. Acestea conţin pigmenţi (care dau culoarea neagră boabelor), vitamine şi minerale cu un efect excepţional asupra ochilor.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *