Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SUC şi SIROP de PĂPĂDIE: reţete, administrare, beneficii

Sucul şi siropul din frunze de păpădie (Taraxacum officinale) scapă organismul de toxine, redându-i tinereţea.

Se spune că nu există leacuri mai bune pentru detoxifierea organismului ca plantele culese la începutul primăverii.

Frunzele de păpădie (culese de la plantele neȋnflorite), consumate inclusiv sub formă de suc sau sirop, “dau afară” toxinele, elimină surplusurile de grăsime, reînnoiesc provizia de minerale a organismului, înlătură alergiile, bolile respiratorii şi multe alte boli.

Suc din frunze de păpădie

Reţetă: se iau 2 mâini de frunze de păpădie proaspăt culese, se spală bine, se taie cât mai mărunt şi se pun la macerat în jumătate de litru de litru de apă timp de 3-4 ore, după care se filtrează.

Consum: sucul amar care se obţine se consumă pe parcursul unei zile, în cure de cel puţin 2 săptămâni.

Recomandări terapeutice

  • are efect decongestionant asupra bilei;
  • stimulează activitatea ficatului;
  • este un excelent adjuvant în hepatită cronică (inclusiv formele evolutive);
  • benefic în dischinezia biliară, în tulburările digestive şi de altă natură, conexe cu disfuncţii ale ficatului şi ale vezicii biliare;
  • combate constipaţia, hemoroizii, obezitatea.

Sirop din frunze de păpădie

Sucul si siropul de papadie au efecte detoxifiante

Reţetă

Se culege păpădia cu tot cu rădăcină şi frunze (nu se răneşte rădăcina, deoarece, prin rană, se va scurge tot latexul în care sunt concentrate principiile terapeutice);

După cules, se spală bine întreaga plantă cu apă rece, apoi se lasă puţin la scurs şi zvântat. Pe o planşetă se toacă foarte mărunt cu un cuţit planta întreagă, după care se pune imediat, înainte să se oxideze, cu tot cu suc, într-un borcan pe două treimi umplut cu miere lichidă. Se amestecă bine conţinutul şi se lasă la temperatura camerei să se macereze, până când se formează un sirop.

Administrare

Din siropul rezultat se iau înainte de fiecare masă 1-3 linguriţe, timp de minimum 12 zile.

Recomandări terapeutice

  • Detoxifiere
  • Eliminarea surplusului de grăsime
  • Tratarea bolilor digestive
  • Prevenirea bolilor respiratorii şi a altor boli de sezon
  • Insuficiență renală cronică
  • Eczeme (cură de 2 săptămâni + regim crudivor:70% din hrană numai din crudităţi + 1 litru de ceai de trei-fraţi-pătaţi/zi)
  • Acnee (+ consumul de ceapă verde, salată verde, frunze de ţelină, rădăcini şi frunze de ridiche – toate în stare crudă)
  • Varice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *