Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Suc de Cartofi Cruzi Pentru Ulcer Gastric

Sănătos și hrănitor, sucul din cartofi cruzi prezintă proprietăți vindecătoare remarcabile, fiind considerat un leac miraculos în tratarea gastritei, colitei, ulcerelor gastrice și intestinale. 

Pe lângă tuberină, o substanță care favorizează creșterea copiilor, cartoful mai conține amidon, glucoză, acid folic, vitaminele B1, B6, C și K, dar și minerale precum potasiu, mangan și fosfor.

Beneficiile sucului de cartofi cruzi

Sucul de cartofi cruzi este util împotriva migrenelor frecvente, constipației, fiind recomandat și în tratarea afecțiunilor de rinichi, reumatismului, artritei, gutei, bolii lumbago, durerilor de spate și diabet.

Previne formarea pietrelor de calciu în tractul urinar, fiind benefic și în tratarea bolilor de inimă, prin scăderea și menținerea în valori normale ale tensiunii arteriale.

Cum se obține sucul de cartofi cruzi

Este recomandat ca sucul din cartofi cruzi să fie preparat din tuberculi sănătoși, neîncolțiți, feriți de lumină, întrucât se acumulează solanină toxică.

♣ Alegeți 3 cartofi mari, spălați-I sub un jet de apă, curățați de coajă și clătiți din nou cu apă. Pentru a evita înnegrirea în urma procesului de oxidare atmosferică, introduceți cartofii într-un vas emailat sau din sticlă

♣ Se rad pe răzătoarea mică, se pun într-un bol și se adaugă o ceașcă cu apă. După ce ați amestecat încet și bine, strecurați zeama rezultată printr-o strecurătoare de plastic sau tifon. Folosiți doar sucul obținut din cartofii cruzi, lăsându-l într-un pahar curat, timp de 10 minute, astfel încât amidonul să aibă timp să se depună pe fundul recipientului

♣ Cu grijă, scurgeţi lichidul limpede într-un alt pahar, iar peste amidonul din primul pahar adăugați 3 linguri de apă curată, amestecați și serviți sucul preparat (întotdeauna proaspăt).

suc de cartofi cruzi
Suc de Cartofi Cruzi

Sucul de cartofi în uz intern

Consumat intern, sucul de cartofi cruzi prezintă acțiune favorabilă în afecțiunile aparatului digestiv – tratarea ulcerului gastric și duodenal, precum și în gastritele acide, cronice sau acute, de origine nervoasă (”nervi la stomac”).

Având un gust mai puțin plăcut, îl puteți amesteca din alte legume proaspete (morcov, țelină) suportate de fiecare organism în parte.

Se ține o cură de 2-3 săptămâni, timp în care se vor bea câte 75-100 ml de suc înaintea meselor de dimineață și de prânz.

  • Eficient în intoxicațiile alimentare

Sucul de cartofi cruzi este eficient în tratarea intoxicațiilor alimentare, datorită efectului său detoxifiant.

În acest caz, este recomandat consumul a 2 linguri de suc proaspăt, înainte de masă.

  • Neutralizează acidul din stomac

Proprietățile alcaline ale sucului de cartofi cruzi neutralizează acidul din stomac, ameliorând durerile și reducând inflamația gastrointestinală.

Consumați zilnic 3 linguri de suc de cartofi cruzi, înainte cu o jumătate de oră de mesele principale.

  • Contribuie la scăderea în greutate

Consumat în stare crudă, cartoful poate înlocui cerealele în regimurile de slăbire.

Consumați, așadar, suc de cartofi cruzi de 2 ori pe zi, dimineața pe stomacul gol și seara înainte de culcare.

  • Tratează litiaza biliară, ulcerul și gastrita

Se ține o cură de o lună, în care se va consuma un pahar cu suc de cartofi, dimineața, pe stomacul gol. Preparatul, în acest caz, îl puteți obține din 2 degete de suc adăugate într-un pahar, completând cu apă și cu suc de morcov în cantități egale.

Pe lângă aciditatea gastrică, sucul va calma și cicatriza mucoasele digestive, constituind un bun diuretic și antispastic.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *