Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Studiu: BEREA alină DUREREA mai bine decât analgezicele

Berea este un aliment şi medicament deopotrivă, mai ales datorită conţinutului său bogat de vitamine, minerale şi antioxidanţi.

Consumată cu moderaţie, berea are efecte benefice asupra reducerii riscului de diabet, osteoporoză şi boli cardiovasculare.

Totodată, berea are efecte pozitive în menţinerea arhitecturii osoase, are efect anti-aging şi are, de asemenea, rol protector anti-litiază urinară.

Berea alină durerea

Cercetătorii de la Universitatea Greenwich, din Londra, au făcut o descoperire extrem de interesantă.

Potrivit unui studiu apărut în publicaţia ‘’The Journal Of Pain’’, berea reprezintă un ‘’medicament’’ mai eficient împotriva durerii decât paracetamolul.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de ştiinţă au realizat o meta-cercetare, bazată pe 18 studii precedente.

Concluzia: două halbe de bere pot să reducă intensitatea disconfortului fizic cu 25%.

Potrivit cercetătorilor, prin ridicarea nivelului de alcool din sânge cu aproximativ 0.08%, vom da organismului o micşorare a senzaţiei de durere. Se ajunge astfel la o reducere – între moderată şi consistentă – a intensităţii durerii.

  • ‘’Alcoolul este un analgezic eficient, care oferă o reducere relevantă din punct de vedere clinic a intensităţii durerii, fapt ce ar putea să explice folosirea eronată a alcoolului de acele persoane care suferă de dureri persistente, în pofida consecinţelor potenţial nocive ale acestei băuturi pe termen lung asupra sănătăţii’’, explică autorii studiului.
Berea poate reduce intensitatea disconfortului fizic

Mai eficientă decât paracetamolul

Totuşi, nu este clar deocamdată dacă alcoolul reduce durerea prin influenţarea receptorilor cerebrali sau prin diminuarea sentimentului de anxietate, determinându-i pe oameni să creadă că durerea nu mai este atât de puternică.

Studiile nu au clarificat dacă alcoolul reduce senzaţia de durere prin modificarea receptorilor creierului sau prin scăderea nivelului anxietăţii.

  • ‘’Alcoolul poate fi comparat cu medicamentele opioide precum codeina, iar efectele sale sunt mai puternice decât cele generate de paracetamol’’, declara medicul Trevor Thompson, cercetător la Universitatea Greenwich din Londra şi coordonator al studiului.

Şase halbe de bere pe săptămână

Cu toate acestea, experţii au tras şi un semnal de alarmă în această privinţă, susţinând că rezultatele noului studiu nu înseamnă că alcoolul este întotdeauna benefic, mai ales atunci când este consumat în exces.

Astfel, ei au fixat limita maximă de consum la 14 unităţi de alcool pe săptămână, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei. Această cantitate echivalează cu şase halbe de bere pe săptămână (sau cu şase pahare de 175 ml. cu vin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *