Rețete naturiste, Tratamente naturiste

SIROP de NUCI VERZI şi miere – tratează, detoxifică şi întinereşte organismul

În prima parte a lunii iunie se culeg nucile verzi, o adevărată ‘’explozie’’ de vitamina C şi compuşi fenolici.

Nucile conţin foarte multe substanţe nutritive, vitaminele A, B, E şi F, alături de minerale precum calciu, fier, seleniu, iod, fosfor sau zinc.

Nutriţioniştii recomandă un consum săptămânal de câte cinci porţii de sâmburi de nucă verde.

Siropul de nuci verzi cu miere se numără printre cele mai sănătoase preparate medicinale.

Sirop de nuci verzi cu miere – Reţetă

Ingrediente

  • 40 de nuci verzi, mici
  • 1 kilogram miere naturală

Mod de preparare

Se spală bine nucile, se usucă şi se taie în sferturi. Se pun într-un borcan de sticlă, iar peste ele se toarnă mierea. Se închide borcanul etanş şi se lasă să stea la soare timp de 1 lună.

La fiecare 10 zile, se deschide capacul şi se agită siropul (se poate amesteca cu o lingură de lemn). În această perioadă, nucile verzi vor elibera un suc medicinal în miere. Astfel, mierea va deveni diluată şi se va închide la culoare.

După cele 30 de zile, se scot nucile. Siropul astfel obţinut se păstrează într-un recipient de sticlă, la loc răcoros şi întunecat.

Administrare

Se ia 1 linguriţă de sirop, dimineaţa, pe stomacul gol, până la terminarea întregii cantităţi.

Siropul de nuci verzi purifica sangele si stimuleaza imunitatea

Beneficiile siropului de nuci verzi

  • Îmbunătăţeşte acţiunea hormonilor
  • Îmbunătăţeşte eficiența glandei tiroide
  • Purifică sângele de toxine
  • Este un bun adjuvant pentru eliminarea paraziţilor din organism
  • Facilitează disconfortul gastric
  • Ajută circulaţia
  • Protejează inima
  • Protejează sistemul osos
  • Întinereşte întregul organism
  • Stimulează imunitatea
  • Tratează boli ale gâtului şi tractului respirator, în special bronşita
  • Este benefic în obezitate
  • Restabileşte echilibrul energetic fizic şi mental.

Sirop din nuci verzi şi miere de salcâm

Nucile verzi se dau prin maşina de tocat şi se strecoară apoi prin tifon. Lichidul obţinut (sucul) se amestecă cu o cantitate egală de miere de salcâm.

Se ia 1 linguriţă de sirop, de 3 ori pe zi, având următoarele beneficii:

  • Previne bolile virale şi parazitare
  • Previne afecţiunile glandei tiroide
  • Poate fi folosit în tratamentul  viermilor intestinali
  • Acţionează benefic asupra tractului gastrointestinal
  • Este un bun detoxifiant pentru ficat şi intestine
  • Ajută la scăderea în greutate
  • Combate stările de nervi.