Sfaturi

VANADIUL, mineralul care scade glicemia şi colesterolul

Vanadiul, mineral mai puţin cunoscut, joacă un rol important în producerea energiei în organism, în metabolismul glucozei în sânge şi metabolismul grăsimilor, ca de altfel, în formarea oaselor şi a dinţilor. Experienţele de laborator au demonstrat că vanadiul este un component mineral cu un rol activ într-un şir de reacţii chimice ce se petrec în

Read More...

Sfaturi

LĂMPILE DIN SARE DE HIMALAYA – produc IONI NEGATIVI, cu efecte unice de vindecare

Lămpile din sare de Himalaya reprezintă una dintre cele mai bune surse de ioni negativi pentru casă, având beneficii aproape miraculoase asupra sănătăţii. Lămpile din sare de Himalaya sunt bucăţi mari de sare pură de Himalaya, cu un mic bec în interior, modelate astfel încât să fie folosite ca obiecte decorative deosebite, şi sunt considerate

Read More...

Sfaturi

Protectia Consumatorilor a gasit in supermarketuri cinci tipuri de apa ce nu corespund microbiologic. Depasiri enorme ale parametrilor in unele cazuri

ANPC  a demarat  in data de 03 martie o actiune  la nivel national de prelevare din reteaua de comercializare a esantioanelor din apa  de masa si apa de izvor pentru determinarea incadrarii in indicatorii microbiologici , iar datele pentru Capitala arata ca cinci esantioane prelevate nu sunt conforme, arata un comunicat al Autoritatii. Conform datelor partiale de

Read More...

Sfaturi

ASPARTAMUL (E951), cel mai PERICULOS aditiv chimic de pe piaţa alimentară!

Aspartamul – E 951 – este un aditiv alimentar şi un îndulcitor artificial, prezent în peste 6.000 de produse alimentare, asociat cu riscul de generare a tumorilor cerebrale, mamare, uterine, testiculare, pancreatice şi/sau tiroidiene. După introducerea aspartamului în alimentaţie, au fost raportate 7.000 de plângeri ale consumatorilor. După testarea eventualelor efecte nocive, substanţa a fost

Read More...

Sfaturi

Obiceiuri nefavorabile absorbţiei eficiente a CALCIULUI

Aproape întreaga cantitate de calciu din organism este fixată în oase şi dinţi, restul fiind distribuit în ţesuturi şi lichide biologice. Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în corpul omenesc, principala sa funcţie (împreună cu fosforul) constând în consolidarea şi menţinerea în stare bună de funcţionare a scheletelui şi dinţilor. Persoanele interesate

Read More...

Sfaturi

Studiu: MIGRENELE provoacă LEZIUNI PERMANENTE PE CREIER

Deşi migrenele erau considerate tulburări benigne fără consecinţe pe termen lung pentru creier, rezultatele unei analize a aproximativ 20 de studii pe acelaşi subiect informează că această tulburare poate provoca modificări permanente în structurile cerebrale. Specialiştii su descoperit că migrenele pot afecta pe termen lung structura creierului şi chiar creşte riscul de leziuni cerebrale. Modificări

Read More...

Sfaturi

TATUAJELE, o practică agresivă pentru piele şi sănătate

Tatuajele, o formă de machiaj temporar sau permanent, din ce în ce mai populare, atât în rândul femeilor cât şi al bărbaţilor, pot fi privite drept un risc asumat. Potrivit specialiştilor în dermatologie, pielea asigură o peliculă de protecţie naturală întregului corp, care nu trebuie perforată prin tatuaje – o practică plină de agresivitate şi

Read More...

Sfaturi

MEDICAMENTE cu principii active PERICULOASE pentru siluetă

Cu toate că îngrăşarea este considerată un efect secundar declanşat de mâncatul excesiv şi nesănătos, ea poate surveni şi în urma tratamentelor medicamentoase ce intervin în procesul normal de metabolizare al alimentelor. Deşi medicamentele sunt făcute pentru a vindeca, există şi cazuri în care acestea pot submina sănătatea. Provoacă creşteri de greutate Multe dintre medicamentele

Read More...

Medicină naturistă, Sfaturi

GUTURAIUL, vindecat ȋn doar o zi

Guturaiul, sau ‘’răceala comună’’, este cea mai frecventă infecţie din toate grupele de vârstă, fiind declanşată atunci când un virus se ataşează de mucoasa căilor nazale sau a faringelui. În urma acestor simptome, sistemul imun răspunde prin atacarea germenului, cu neutrofile (globule albe). Guturaiul se produce datorită inhalării picăturilor minuscule din tusea sau strănutul unei

Read More...

Sfaturi

Apa în timpul MESEI – interzisă sau recomandată?

Una dintre ideile înrădăcinate adânc în conştiinţa unor persoane este cea conform căreia a consuma apă în timpul mesei este un obicei nesănătos. Consumul apei în timpul mesei diluează sucurile digestive, împiedicând, astfel, digestia corectă. Este unul dintre miturile din plin dezbătute de către nutriţionişti. Unii sunt de părere că este bine ca apa să

Read More...