Sfaturi

Enzimele, Esenţiale Pentru o Digestie Fără Probleme

Enzimele digestive sunt proteinele eliberate de sistemul gastrointestinal ce descompun alimentele şi nutrienţii, ajutând la absorbţia acestora. Menţinerea cantităţii şi calităţii optime a enzimelor este esenţială, întrucât aceste substanţe mediază toate reacţiile chimice din organism. Rolul enzimelor în organism În ceea ce priveşte rolul enzimelor, acesta este unul extrem de complex, deoarece ele sunt implicate

Read More...

Sfaturi

Cele Mai Bune Surse de Calciu Organic – Mineral Esenţial Pentru Viaţă

Calciul este necesar pentru regenerarea sistemului osos, dinţilor, pentru construcţia celulelor, pentru forma corpului uman, bătăile inimii şi nu numai. Aproximativ 99% din calciul aflat în corpul uman este folosit pentru construcţia oaselor şi a dinţilor. Calciul, un mineral esenţial Calciul este esenţial pentru echilibrarea secreției unor hormoni, pentru bătăile regulate ale inimii, pentru transmisia

Read More...

Sfaturi

Carnitina ‘’Pescuieşte’’ Grăsimile Din Sânge şi le Distruge Instantaneu

Carnitina este o substanţă care se găseşte în mod natural în organism şi are rolul de a reduce riscurile unei metabolizări defectuoase a grăsimii, asociată cu diabetul, inhibând, în acelaşi timp, grăsimile induse în ficat de alcool, şi scăzând  riscurile de tulburări cardiace. Studiile au demonstrat că prin tratamentul cu carnitină, suferinţele inimii, ca urmare

Read More...

Sfaturi

Triptofanul – Aminoacidul Care Alungă Insomnia şi Contracarează Din Efectele Nicotinei

Triptofanul este un aminoacid esenţial pe care organismul nu îl sintetizează în mod natural şi trebuie obţinut din surse alimentare. Sursele alimentare cele mai bogate în triptofan sunt, printre altele, laptele şi produsele lactate, ouăle, dovleacul, arahidele, seminţele de floarea soarelui şi ciocolata neagră. Triptofanul este un aminoacid esenţial folosit de organism pentru sinteza proteinelor,

Read More...

Sfaturi

Flavonoidele: Ce Sunt, Cum Acţionează şi Ce Indicaţii Terapeutice Au

Flavonoidele sunt acei compuşi vegetali sau substanţe care oferă plantelor nuanţe vii şi intense, cuprinzând majoritatea tonalităţilor de albastru, violet sau verde smarald, prezente în frunze, flori, rădăcini şi îndeosebi, în fructe. Totodată, o bună parte dintre pigmenţii galbeni, roşii şi portocalii fac parte din familia flavonoidelor. Flavonoidele au un rol foarte important în prevenirea

Read More...

Sfaturi

Cuprul şi Sănătatea

Element esenţial pentru sănătatea organismului, cuprul este un mineral stocat în corpurile noastre încă din cel de-al treilea trimestru de sarcină, mai exact de dinaintea venirii noastre pe lume. Cuprul este un mineral prezent în întregul organism, ajutând la producerea celulelor roşii, menţinând celulele nervoase şi sistemul imunitar sănătos. Deşi organismul uman nu necesită un

Read More...

Sfaturi

Manganul: Element Vital Pentru Metabolismul Grăsimilor, Proteinelor şi Carbohidraţilor

Element vital pentru organismul uman, manganul lucrează cu zeci de enzime diferite, ce facilitează procesele în tot corpul, incluzând metabolismul grăsimilor, al proteinelor şi al carbohidraţilor. Manganul este un mineral folosit de organism pentru îndeplinirea mai multor funcţii, inclusiv a metabolismului carbohidraţilor, colesterolului şi aminoacizilor. Manganul este esenţial pentru funcţionarea adecvată a enzimelor şi a

Read More...

Sfaturi

Este Micul Dejun Cea Mai Importantă Masă a Zilei? Ce Spun Studiile

Nu de puţine ori am auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Mit sau realitate? Un studiu realiizat de o echipă de la Harvard ţine să desluşească ‘’misterul’’. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, spun nutriţioniştii. Cercetătorii confirmă! Chiar dacă ne este sau nu foame, dacă avem timp

Read More...

Sfaturi

CARNEA, ‘’O concentrare de celule moarte, într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacţie’’

Consumul excesiv de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roşie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, ne informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit unui binecunoscut doctor naturopat autorizat şi acreditat, biochimist, iridolog şi specialist în plante medicinale, Robert Morse, carnea nu este

Read More...

Sfaturi

Forma Corectă de Administrare a Oului de Găină

Oul de găină, produs în gospodăriile ţărăneşti, este o sursă extraordinară de aminoacizi esenţiali, de vitamine şi de oligoelemente, cu o forţă terapeutică ce îl clasează în topul celor mai complete alimente. Sursă importantă de vitamine (retinol, calciferol, tocoferol, riboflavină, tiamină, niacină, piridoxină) şi minerale (fier, zinc, fosfor), oul (produs de găinile de curte) s-a

Read More...