Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

SCORȚIȘOARA face bine la DIGESTIE – cum o putem consuma pentru efecte maxime

Indigestia este o problemă destul de frecventă a stomacului și poate fi vindecată prin modificarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare.

Pe lângă evitarea alimentelor și a situațiilor specifice care o declanșează, indigestia poate fi ameliorată rapid cu un condiment aparent banal, care, însă, în realitate, este un medicament formidabil: scorțișoara.

Scorțișoara este un excelent tonic digestiv

Consumată în cantități mici, scorțișoara este un excelent tonic digestiv, reglând apetitul și ajutând la prevenirea problemelor colonului.

În plus, ea are și darul de a diminua, parțial, efectele nocive ale zahărului și amidonului.

În Asia, spre exemplu, scorțișoara este folosită la condimentarea mancărurilor grase sau prăjite, fiind un excelent profilactic pentru indigestia și tulburările hepatice produse de grăsimi.

Consumată înainte de masă, scorțișoara înlătură aciditatea și ajută la digestia celor mai grele mâncăruri.

Pulbere de scorțișoară

Are excelente calităti stimulente digestive, hipoglicemiante, dar și efecte antiinfecțioase, distrugând germenii patogeni din tubul digestiv.

  • Se consumă câte un vârf de linguriță cu pulbere de scorțișoară, de 3 ori pe zi.

Administrată înainte de masă, scorțișoara este un foarte bun tonic pentru digestie, fiind recomandată în gastrită hiper și hipoacidă (are un efect reglator), dar și pentru combaterea indigestiei și a anorexiei nervoase.

Scortisoara – un foarte bun tonic digestiv

Scorțișoară cu miere

  • Se prepară o pastă din 2 lingurițe de pulbere de scorțişoară și 4 linguri de miere lichidă.

Administrată în combinație cu mierea, după masă, scorțișoara elimină balonarea, previne și tratează mare parte din simptomele sindromului de colon iritabil.

În perioadele cu stres foarte intens, se ia, cu 15 minute înainte de masă, scorțişoară cu miere – un amestec ce reglează pofta de mâncare, previne tulburările digestive produse de tensiunea psihică: aerofagia (înghițirea aerului impreună cu hrana), spasmele abdominale și refluxul gastric.

Apă cu scorțișoară

Se recomandă, la nevoie, în caz de sughiț, spasme digestive. Acțiunea sa binefăcătoare este promptă.

  • Peste 3 vârfuri de cuțit de pulbere de scorțișoară se toarnă 1 pahar de apă fierbinte. Se lasă puțin la infuzat, după care se consumă cu înghițituri mici.

Bine de știut:

Scorțișoara întărește sistemul imunitar și protejează organismul împotriva bacteriilor și atacurilor virale. La rândul ei, mierea conține diferite vitamine și fier în cantități mari. Amestecul de miere și scorțișoară întărește corpusculii celulari ai leucocitelor care combat bacteriile și afecțiunile virale.

Precauții

Deși scorțișoara de China (Cinnamomum cassia) este un mai puternic antibiotic și antifungic, aceasta este și mai greu tolerată de tubul digestiv.

Pe de altă parte, scorțișoara de India (Cinnamonum tamala sau Cinnamomum zeylanicum) nu conține substanțe toxice sau iritative, și este mai blândă ca acțiune asupra digestiei.

 

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *