Oţetul de mere, rezultat în urma fermentării cidrului de mere, este un leac milenar, folosit pentru tratarea a peste 100 de afecţiuni şi boli.
Oţetul de mere organic (procurat din magazine naturiste sau obţinut după reţeta prezentată anterior) este un leac excepţional, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească de pe raftul din farmacia naturii.
‘’Secretul’’ oţetului de mere
Despre oţetul de mere se poate spune că reprezintă un ‘’cocktail’’ de acizi organici şi enzime, fiind un puternic stimulent al digestiei şi al metabolismului, având efecte excepţionale de dezintoxicae a organismului.
Principalele substanţe extrem de utile pentru sănătate, care se regăsesc în compoziţia otetului de mere organic sunt potasiul, vitamina C, vitaminele B1, B2 şi B6, izoflavonoidele, magneziul şi fosforul.
Pe lângă numeroasele beneficii interne oferite de licoarea acrişoară, există o serie întreagă de aplicaţii externe:
Vindecă micozele unghiilor
Micozele unghiilor pot fi vindecate în doar câteva luni urmând tratamentul extern cu oţet de mere.
♣ Se ţine degetul bolnav în oţet de mere, timp de o jumătate de oră. Procedeul se repetă de 3 ori pe zi, dimineaţa, la prânz şi seara. În timpul nopţii, degetul se acoperă cu o bucată de vată îmbibată în oţet de mere, care se înfăşoară în folie. Periodic, pe unghia înmuiată anterior în oţet, se poate tampona tinctură de propolis sau de muguri de plop. Întreg tratamentul durează 2 – 3 luni şi duce la vindecarea micozei.
Alungă oboseala şi epuizarea
Un simplu masaj cu oţet de mere alungă oboseala cronică şi epuizarea. Totodată, combate surmenajul intelectual şi febra musculară, stimulând circulaţia sângelui. Favorizează recăpătarea supleții şi a tonusului tegumentelor, înviorează, curăță pielea, previne apariţia infecţiilor şi a dermatozelor.
♣ Se pun 3 picături de ulei volatil de levănţică sau rozmarin într-o lingură de oţet de mere, iar cu această soluţie se face masaj pe întreg corpul, prin mişcări blânde şi energice, întotdeauna în sens ascendent, timp de 30 de minute. După masaj, se face obligatoriu un duş.
Vindecă durerile de gât
Tratamentul este foarte eficient în fazele incipiente ale răcelilor, calmând durerile de gât. Este indicat şi senzaţia de gât uscat.
♣ Se prepară o soluţie concentrată, din 4 linguri de oţet de mere şi o cană de apă (250 ml.). Cu această soluţie se face gargară din oră în oră, iar după atenuarea durerilor, gargara se face din 3 în 3 ore.
Alină durerile de cap provocate de răceală
O lingură de oţet de mere se amestecă cu un piure/pastă obţinută din 2 cartofi raşi. Amestecul se întinde pe o pânză sau pe un tifon împăturit în 4, după care se aplică pe frunte. Se lasă să acţioneze timp de 2 – 3 ore, apoi se aplică o compresă proaspătă.
Tratează leucoreea
În 2 litri de apă caldă se adaugă 3 linguri oţet de mere şi se fac spălături zilnic, până la vindecare. Pentru profilaxie, spălăturile se fac o dată pe săptămână.
Elimină mătreaţa
Tratamentul echilibrează pH-ul scalpului şi elimină mătreaţa.
♣ Se face o combinaţie dintr-o parte oţet de mere şi 3 de apă. Soluţia se aplică pe scalp, se lasă să acţioneze timp de câteva minute, apoi se şamponează.
Tratează acneea
Se prepară o pastă din miere, făină de grâu şi oţet de mere. Se aplică o cantitate mică, direct pe coşuri, suficientă cât să le acopere. Masca se lasă să acţioneze întreaga noapte, iar dimineaţa se clăteşte cu apă.
O sa tin cont de acest remediu . Multumesc !