Rețete naturiste

SALATĂ detoxifiantă cu CARTOFI, SFECLĂ, MORCOVI și CASTRAVEȚI MURAȚI

Salata de cartofi cu sfeclă și morcovi conține ingrediente sănătoase și delicioase.

Este excelentă în timpul sezonului rece, deoarece ingredientele folosite contribuie la menținerea sănătății și funcționalității sistemului natural de apărare al organismului.

Este o salată bogată în potasiu, un mineral esențial pentru menținerea funcționalității inimii, pentru sănătatea sistemului nervos și a celui muscular.

Totodată, fibrele alimentare conținute au darul de a debloca tranzitul intestinal și de a elimina toxinele din colon.

Salata de cartofi cu sfeclă și morcovi reglează digestia și flora intestinală, aduce un aport masiv de fibre alimentare și stimulează peristaltismul intestinal.

Este bună pentru organismul consumatorilor de carne sau prăjeli, deoarece stimulează puternic digestia și metabolismul, ajutând la procesarea mai usoară a proteinelor și a grăsimilor.

Salată de cartofi cu sfeclă

Ingrediente

  • 1,5 kilograme cartofi albi
  • 1 kilogram sfeclă roșie
  • 150 g morcovi
  • 225 g mazăre decongelată
  • 4 castraveți murați
  • 1 linguriță cu mărar proaspăt (sau 2 lingurițe cu mărar uscat)
  • 2 lingurițe cu ceapă

Ingrediente pentru sos vinegret

  • 3 lingurițe ulei de măsline
  • 3 lingurițe oțet alb
  • 1 linguriță suc de lămâie proaspăt stors
  • 3 linguri de muștar Dijon
  • 1 lingură sare
  • ½ lingură piper măcinat
  • 1 lingură pudră de usturoi

Muștarul Dijon este bogat în acizi grași Omega 3, magneziu, seleniu și zinc – nutrienți valoroși pentru organismul uman.

Cum se procedează

Separat, se fierb cartofii și sfecla în coajă. Morcovii se curăță și se pun la fiert.

Între timp, se taie cât mai fin castraveții murați și mărarul proaspăt. Se taie mărunt și ceapa.

Într-un bol se amestecă toate ingredientele pentru sos.

După ce au fiert, cartofii împreună cu sfecla și morcovul se pun într-un bol cu apă rece timp de 30 de minute (se mai schimbă apa între timp).

Se curăță legumele. Cartofii se taie cuburi, morcovii în rondele, iar sfecla în cuburi mai mici.

Într-un bol mai mare se adaugă toate ingredientele, peste care se toarnă sosul pregătit anterior. Se amestecă bine și se asezonează cu sare și piper, după gust.

Salata se introduce în frigider, unde se lasă să stea cel puțin 1 oră înainte de a fi consumată.

loading...
Loading...