Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Salata de Morcov Previne Cancerul, Scade Glicemia şi Nivelul Colesterolului

Conţinutul bogat de carotenoide şi de antioxidanţi recomandă morcovul (Daucus carrota) ca una dintre cele mai calitative legume, fiind folosit atât ca aliment, cât şi ca medicament, cu calităţi din plin validate de către studiile moderne.

Mai mult decât un simplu precursor al vitaminei A, morcovul îndeplineşte o întreagă serie de roluri organice. Legume permite sinteza vitaminei A, care, împreună cu vitamina D, intervine în creşterea şi fixarea minerală.

Salată de morcov – Rețetă

Morcovii proaspeţi, spălaţi, se dau pe răzătoarea fină. Se adaugă într-un bol şi se adaugă, după preferinţe, rădăcină de ţelină (crudă), varză, sfeclă rasă (crudă), mărar sau pătrunjel verde.

Se presară ulei presat la rece (în funcţie de preferinţe), puţin suc de lămâie şi sare după gust. Se consumă proaspătă.

Beneficiile consumului de salată de morcov

Salata cu morcov crud conţine un procent foarte mare de fibre alimentare, care joacă un rol foarte important pentru îmbunătăţirea tranzitului intestinal, pentru prevenirea cancerului tubului digestiv, pentru ţinerea sub control a greutăţii, pentru scăderea glicemiei şi a nivelului colesterolului.

Mai eficientă decât morcovul crud, consumat ca atare

Din morcovul crud, consumat ca atare, organismul îşi poate extrage un procent neaşteptat de mic de vitamine sau minerale, acestea rămânând captive în spatele pereţilor celulari, formaţi din celuloză.

Ca atare, din morcovul crud, se asimilează doar 25% din vitamina A.

salata de morcov
Salata de Morcov Ras Scade Colesterolul

Previne boala canceroasă

Potrivit numeroaselor studii realizate în Danemarca, administrarea morcovului încetineşte creşterea tumorilor, prevenind, de asemenea, formarea acestora.

Falcarinolul, o substanţă antitumorală secretată de morcov, este un principiu activ secretat de legumă, pentru a se proteja de atacul ciupercilor părăsite.

Studiile realizate pe culturile de celule canceroase, precum şi pe animalele de experienţă, au demonstrat că sub influenţa falcarinolului, dezvoltarea diferitelor tipuri de celule maligne este inhibată.

♣ Pe de altă parte, pentru tratarea bolii canceroase, se vor administra câte 50 – 75 gr. de salată de morcov crud, dată prin răzătoarea fină, consumate de minimum 3 ori pe săptămână.

♣ Totodată, se va administra zilnic suc de morcov, câte 100 ml. dimineaţa şi seara, în cure de 4 săptămâni, pauză de 1 – 2 săptămâni.

Foarte bogat în substanţe antitumorale, sucul de morcov acţionează benefic în cancerul de piele, cancerul esofagului şi al laringelui, în cancerul colo – rectal, cancerul gastric, al prostatei sau în cancerul vezicii urinare.

Aceste substanţe antitumorale încetinesc procesele de proliferare ale celulelor maligne, împiedicând apariţia metastazelor, sub acţiunea lor, tumorile intrând în remisie.

Morcovul consumat sub formă de salată ajută la menţinerea unui tranzit intestinal normal, cunoscut ca un element deosebit de important în boala canceroasă, unde funcţia de eliminarea este afectată, de cele mai multe ori.

Scade colesterolul

Potrivit unui studiu realizat de un institut al Departamentului Guvernamental pntru Agricultură al Statelor Unite, morcovii cruzi, consumaţi zilnic, scad valorile colesterolului negativ cu 10 – 20%.

Foarte bogat în fibre alimentare, morcovul blochează, împreună cu alte alimente, asimilarea grăsimilor saturate şi a colesterolului. Celuloza din morcov scade valoarea trigliceridelor cu 17,3% – 33,5%.

♣ În caz de colesterol şi trigliceride mărite, se consumă 2 morcovi cruzi, sub formă de salată, pe o perioadă de 30 de zile.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *