Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Să Gătim Sănătos. Drob de Legume cu Soia

Ușor, sănătos, rapid și delicios, drobul de legume este potrivit pentru cei care aleg alimentația vegetariană, cât și pentru cei care doresc să treacă pe un regim alimentar ușor.

Preparatul de astăzi conține și soia, considerată alimentul medicament al viitorului. Bogate în fibre, granulele din soia stimulează regenerarea psiho-fizică, reduc decesul din cauza bolilor inimii (nu conțin colesterol), protejând, în același timp, împotriva dezvoltării cancerului de prostată și al celui mamar. Preparatele din soia reduc riscul problemelor digestive, scăzând posibilitatea apariției cancerului de colon și renal.

Drob de legume

Pentru ingrediente aveți nevoie de:

2-3 morcovi mari, 4 cepe mari, 2 dovlecei, 1 ardei gras roșu mare, 1 ardei gras verde, 400 gr. mazăre, A½ pungă cu granule din soia, 1 cană (250 ml) cu orez, 2-3 legături de mărar, 2 legături de pătrunjel, sare, piper, ulei vegetal, apă și pesmet pentru tapetarea tăvilor

Mod de preparare

♣ Puneți la fiert granulele de soia într-un vas cu apă și un praf de sare, la foc mic, până când se umflă și se înmoaie. Spălați bine orezul și puneți-l la fiert. Curățați legumele, spălați-le, clătind și mazărea cu apa rece, lăsând-o la scurs într-o sită.

♣ Între timp, radeți morcovul pe partea cu ochiuri mari, tăieţi ceapa mărunt și ardeiul gras cubulețe. Dovleceii îi puteți tăia în cuburi moderate ca mărime, după preferință. După ce ați tăiat și verdeața cât mai fin, puneți într-o tigaie de teflon, ceapa și morcovul, la călit, în aproximativ 100 ml ulei, la foc mic, acoperind vasul cu un capac.

post-36023-1214836475_thumb
Drob de Legume

♣ După ce legumele au început să se înmoaie, puteți adăuga ardeii și dovleceii, păstrând, în continuare, vasul acoperit. În cazul în care legumele rămân fără sos, se poate adăuga puțină apă. După călirea legumelor, puteți pune mazărea, ținând compoziția la foc aproximativ 3 minute, după care o puteți da să se răcorească.

♣ Puneți orezul fiert într-o strecurătoare, spălându-l cu apă rece. Scurgeţi bine granulele de soia, storcându-le, apoi, cât se poate de bine, în mână. Puneți legumele călite și răcite într-un castron, adăugând orezul spălat și scurs, granulele de soia la fel de bine stoarse, verdeață tocată fin, piper și sare.

♣ Adăugați în amestec 30 ml de ulei vegetal și amestecați până când compoziția se omogenizează. Ungeți două tăvi de chec cu margarină (de preferabil, margarină la pachet) și tapetați cu pesmet. Pentru coacere, drobul de legume se pune în cuptorul încins, la foc mediu.

♣ În cele 60 de minute de care drobul are nevoie pentru a se coace, nu uitați să mai întoarceți, din timp în timp, tăvile în cuptor. Când s-a rumenit deja, îl puteți testa cu o scobitoare, care, dacă iese curată, va da de veste că preparatul este gata.

Mod de servire

Este recomandat ca drobul de legume să fie lăsat la răcit în formă, după care se poate răsturna pe o tavă sau un platou. Îl puteți tăia când este complet rece, cu un cuțit bine ascuțit. Recomandarea specialiștilor este ca preparatul să fie ținut la frigider măcar 5 ore.

 (Rețetă preluată de la Carmen Spânţu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *