Rețete naturiste, Tratamente naturiste

SUPĂ de LEGUME cu PLANTE pentru un SISTEM IMUNITAR puternic

Diferențele bruște de temperaturi afectează foarte puternic organismul și poate produce dezechilibre grave. Unul dintre principalele efecte negative ale schimbărilor bruște de temperatură este slăbirea imunității. Pentru ca sistemul imunitar să rămână puternic, prevenirea bolilor este esențială. La schimbarea anotimpurilor trebuie să fim atenți în primul rând la alimentație. Este bine să introducem în dietă

Read More...

Rețete naturiste

SALATĂ de CARTOFI cu SPARANGHEL la grătar și OUĂ fierte moi

Salata de cartofi cu sparanghel la grătar și ouă fierte este o rețetă rapidă și sățioasă. Este un preparat bogat în fibre care îmbunătățesc digestia, aminoacizi esențiali, oligoelemente și vitamine extrem de necesare sănătății organismului. Salată de cartofi cu sparanghel și ouă fierte Ingrediente 750 g cartofi 3 ouă 50 g măsline verzi, fără sâmbure,

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Tratament simplu cu BICARBONAT de SODIU și ULEI de COCOS pentru un TEN mai tânăr și sănătos

Produsele scumpe pentru îngrijirea tenului conțin ingrediente chimice care pot curăța fața, dar și expun pielea la tot felul de toxine și chimicale, care fac mai mult rău tenului decât bine. Se recomandă, în schimb, produsele naturale, fără adaoşi chimici, pentru îmbunătățiri vizibile la nivelul pielii. O loțiune de curățare a feței, naturală și eficientă,

Read More...

Rețete naturiste

CLĂTITE din CUȘCUȘ și BROCCOLI – pline de fibre, vitamine și minerale

Cușcușul și broccoli-ul se numără printre cele mai sănătoase alimente, bogate în vitamine și minerale. Cușcușul are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. O porție de 100 g de cușcuș are doar 150 kcal. În schimb, e plină de fibre alimentare, vitamine (acid folic, B8, B3, K) și minerale (potasiu, fosfor, calciu).

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

TINCTURĂ de LEMN – DULCE cu efecte excepționale în REUMATISM (un adevărat cortizon natural)

Printre bolile agravate de frig și umezeală, la loc de frunte se află reumatismul. Lemnul-dulce (Glycyrrhiza glabra) stimulează producția de hidrocortizon de către corp, substanță care reduce rapid inflamația țesuturilor. Tinctura obținută din rădăcină de lemn-dulce este un adevărat cortizon natural, care are efecte antiinflamatoare comparabile cu substanța farmaceutică de sinteză, dar cu efecte adverse

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Cum se face TINCTURA de TRAISTA – CIOBANULUI și ce putem trata cu ea

Tinctura de traista-ciobanului (Capsella bursa-pastoris)este ușor asimilată de către organism, efectul apărând la scurt timp. Tinctura se găsește gata preparată în magazinele naturiste, însă poate fi obținută și acasă. Tinctură de traista-ciobanului Planta intreagă, proaspătă – tulpină, frunze și flori – se toacă mărunt și se pune într-o sticlă de 1 litru (până la gât),

Read More...

Rețete naturiste

UNT de CASĂ din doar două ingrediente, natural și sănătos

Spre deosebire de margarină, care obosește inutil ficatul în timpul digestiei, untul are un procent de digestibilitate de 99%. Consumat în cantități mici, însoțit de alimente sănătoase, untul este foarte benefic pentru organism. Este o excelentă sursă de vitamine liposolubile A, D, E și K, dar și de minerale precum  magneziu, crom, zinc, cupru și

Read More...

Rețete de slăbit, Rețete naturiste, Tratamente naturiste

BĂUTURĂ cu SFECLĂ, SPANAC, MORCOVI și PORTOCALE pentru sănătatea ficatului și scăderea în greutate

Stilul de viață modern poate avea efect negativ asupra unui organ esențial: ficatul. Deși ficatul are capacitatea de a se regenera și detoxifia singur, există situații în care activitatea acestuia poate fi îngreunată. Pentru susținerea activității ficatului există câteva alimente care se găsesc la îndemâna oricui: Sfecla roșie Recomandată în afecțiuni hepatice și biliare. Prin

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

TINCTURĂ de CIMBRU – rețeta simplă, bună la toate

În scopuri medicinale și culinare, se folosesc trei specii de cimbru. Este vorba despre: cimbrul de grădină (Satureya hortensis); cimbrul de cultură (Thymus vulgaris); cimbrul de câmp sau cimbrișorul (Thymus serpyllum). Compoziția chimică este asemănătoare la cele trei specii, ingredientul cel mai important fiind uleiul volatil format, în principal, din cineol, geraniol, timol și borneol.

Read More...

Rețete naturiste

Cea mai bună SUPĂ de GĂINĂ împotriva RĂCELII

Supa de găină, de altfel foarte gustoasă, are o tradiţie seculară ca leac împotriva răcelii. Medicul internist Stephen Rennard de la University Nebraska Medical Center spune că această supă era recomandată încă din veacul al 12-lea, de către Moses ben Maimon (Maimonides), un celebru medic evreu, stabilit în Egipt, pacienţilor săi cu afecţiuni ale căilor

Read More...