Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Cum se face MIEREA INFUZATĂ, un remediu pentru zeci de probleme de sănătate

Mierea conţine apă biologică, zaharuri, o serie de vitamine, de minerale, de ceruri şi de enzime care-i dau o valoare terapeutică uriaşă. Mierea crudă este un  medicament natural absolut, ca de altfel, cel  mai puternic energizant cunoscut. Pentru a-i spori aroma şi proprietăţile terapeutice, mierea poate fi combinată cu ierburi aromatice, condimente şi alte ingrediente.

Read More...

Rețete de slăbit, Rețete naturiste, Tratamente naturiste

APA cu MERE şi SCORŢIŞOARĂ detoxifică ficatul şi ajută la slăbit

Apa cu mere şi scorţişoară se numără printre cele mai bune şi sănătoase alegeri pentru detoxifierea organismului. Ficatul este responsabil de curăţirea sângelui de toxine, reglarea nivelului unor hormoni, stocarea vitaminelor şi mineralelor, producerea de bilă pentru digestia grăsimilor şi prelucrarea proteinelor obţinute prin intermediul alimentaţiei. Atunci când este suprasolicitat, organismul este afectat în mod

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

SIROP din ACE de BRAD – pentru imunitate scăzută, stres, apetit alimentar excesiv

Fondatorul terapiei florale, medicul Sebastian Bach, recomandă siropul din ace de brad ca un excelent tonic natural. Acele de brad conţin uleiuri aromatice cu efecte vindecătoare excepţionale. Acele de brad conţin acizi rezinici, ulei volatil, rezine, fenoli. Sunt bogate în vitamina C şi A. Siropul din ace de brad este un excelent tonifiant al sistemului

Read More...

Rețete naturiste

ZACUSCĂ de FASOLE boabe: un aperitiv deosebit şi delicios, care merită încercat!

Zacusca de fasole este un aperitiv simplu, ieftin şi delicios. Poate fi servită imediat după răcire sau poate fi păstrată în cămară. Poate fi folosită şi ca preparat de sine stătător întins pe pâine, însă merge foarte bine şi ca garnitură la diverse mâncăruri. Are o complexitate medie şi va fi extrem de apreciată de

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

TINCTURĂ de SUNĂTOARE – reţeta simplă care luptă cu bolile

Tinctura de sunătoare (Hypericum perforatum) se obţine prin preparare la rece din vârfurile înflorite ale plantei (Herba hyperici). Se recoltează vârfurile înflorite ale sunătoarei, de la exemplarele cu cât mai multe flori, evitând, pe cât posibil, partea lemnoasă a tulpinii. Recoltarea se poate face de la începutul înfloririi (luna iunie) şi până în momentul formării

Read More...

Rețete naturiste

ÎNGHEŢATĂ de casă cu MANGO şi TURMERIC: un desert de vară cu puternice proprietăţi antiinflamatoare

Îngheţata cu mango şi turmeric este un desert sănătos de vară, cu proprietăţi antiinflamatoare. Pulpa fructului de mango este un remediu excelent  împotriva inflamațiilor, datorită unui compus numit mangiferină. Drept urmare, fructul  este recomandat persoanelor care suferă de dureri de cap, de oase sau dureri de articulaţii. Graţie curcuminului din compoziţie, turmericul are puternice proprietăţi

Read More...

Medicină naturistă, Rețete naturiste

APA de SFECLĂ este un elixir pentru toate BOLILE de PLĂMÂNI – reţeta ing. Valeriu Popa

Sfecla roşie este un aliment deosebit de complex, datorită conţinutului foarte bogat în substanţe nutritive. Această legumă aparent banală este recomandată în curele de detoxifiere a organismului şi ca adjuvant în cazul multor probleme de sănătate. Apa de sfeclă este o reţetă elaborată de ing. Valeriu Popa, unul dintre cei mai mari fitoterapeuți români. Apă

Read More...

Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Combinaţia puternică din 4 ingrediente care deblochează venele INIMII, curăță VASELE de SÂNGE şi ucide INFECŢIILE

Arterele ajung să fie înfundate de cele mai multe ori de un nivel foarte crescut al colesterolului. Arterele înfundate obstrucţionează efectiv circulaţia sângelui, cauzând afecţiuni grave, de tip cardiac şi nu numai. Această afecţiune afectează întreg organismul, inclusiv creierul, din cauza fluxului instabil de sânge. Ca adjuvant pentru deblocarea venelor inimii, aritmie şi colesterol mărit

Read More...

Rețete naturiste

DULCEAŢĂ de ARDEI IUŢI – savuroasă şi ideală pentru fripturi, peşte, brânzeturi, paste

Dulceaţa de ardei iuţi este un preparat inedit, care potenţează gustul altor mâncăruri. Pentru a putea consuma dulceaţă de ardei iuţi, întreg aparatul digestiv (esofag, stomac, intestine, anus şi rect) trebuie să fie sănătos. Altfel, poate cauza iritaţii, arsuri, alergii, hemoragii. Deşi conţine zahăr, datorită cantităţii mici consumate la fiecare masă, dulceaţa de ardei iuţi

Read More...

Rețete naturiste

OREZ basmati cu MANGO – un preparat exotic, pentru un prânz uşor

Orezul cu mango este un preparat exotic deosebit şi un deliciu pentru întreaga familie. Parfumul fructat, combinat cu un amestec de condimente orientale vor da o savoare specială acestei reţete de orez. Deşi, la o primă vedere, pare o mâncare sofisticată, orezul cu mango este o reţetă simplă şi delicioasă, care scoate din anonimat orice

Read More...