Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Remedii Recomandate în Tratarea Naturistă a Leucemiei

Leucemia este un cancer al celulelor sângelui, o boală de sânge caracterizată prin acumularea sau proliferarea necontrolată, în măduva osoasă, a celulelor aflate la originea globulelor albe, cunoscute ca celule precursoare.

Deşi considerată o boală a copiilor, leucemia poate afecta persoane de orice vârstă, incidenţa fiind de zece ori mai mare în rândul adulţilor. Aproximativ 70% din leucemii se declanşează după vârsta de 50 de ani, iar aproximativ 80% din leucemiile copilului sunt acute.

Generalităţi

În cazul leucemiei, măduva osoasă produce mai multe celule albe (leucocite), iar uneori, acestea nu îşi mai pot îndeplini funcţiile.

Leucocitele continuă să se înmulţească, pe când, în mod normal, ar trebui să se oprească din acest proces, având o diviziune celulară mult mai rapidă decât restul celulelor.

Cu timpul, astfel de celule anormale ajung să înlocuiască celulele normale – leucocitele, hematiile şi trombocitele.

Rolul leucocitelor constă în a ajuta organismul să lupte cu infecţiile, în timp ce hematiile au rolul de a asigura o bună oxigenare la nivel celular, esenţială pentru o bună funcţionare a organismului. Trombocitele, pe de altă parte, ajută în oprirea sângerărilor.

Ca atare, în momentul în care aceste celule leucemice tind să le înlocuiască pe cele normale, sângele nu îşi mai poate îndeplini funcţiile. Urmările sunt caracterizate prin sângerări şi echimoze (vânătăi), stare de oboseală permanentă şi îmbolnăviri frecvente.

Patru tipuri de leucemie

Există 4 tipuri principale de leucemie:

1. Leucemie limgoflastiă acută: frecventă la copii, însă este posibilă şi în cazul adulţilor

2. Leucemie mieloidă acută: poate afecta atât copiii, cât şi adulţii

3. Leucemie limfoidă cronică: afectează, de regulă, persoanele de peste 50 de ani, în special bătrânii; copiii fac foarte rar această formă

4. Leucemie mieloidă cronică: apare, îndeosebi, la adulţi

leucemie
Leucemia, un Cancer al Celulelor Sangelui

Cauze

Cauzele leucemiei nu sunt foarte bine cunoscute. Factorii de risc pentru leucemie sunt:

→ Tratamente anterioare cu medicamente anticanceroase

→ Expunerea masivă la radiaţii ionizante

→ Anomalii în ceea ce priveşte funcţionarea anumitor gene

→ Anomalii cromozomiale (cromozomul Philadelphia)

→ Unele virusuri

→ Expunerea îndelungată la substanţe chimice: vopsea de păr, benzen

Simptome

Simptomele leucemiei depind de stadiul în care boala se află şi pot include:

→ Oboseală persistentă şi slăbiciune

→ Greaţă, inapetenţă sau pierdere în greutate

→ Febră şi transpiraţii nocturne inexplicabile

→ Durere de cap

→ Apariţie de echimoze pe corp, sângerări la nivelul gingiilor şi la nivelul rectului

→ Creşterea în dimensiuni a abdomenului, dureri în partea stângă a abdomenului sau în umărul dept, datorită splinei mărite

→ Dureri osoase sau articulare

→ Inflamarea ganglionilor limfatici

Tratarea naturistă a leucemiei

Tratamentul pentru leucemie este complex şi depinde de vârstă, starea de sănătate şi tipul de leucemie, ca de altfel, de stadiul de evoluţie a bolii.

Iată câteva dintre remediile recomandate de medicina naturistă pentru tratarea bolii:

Cura de sucuri şi crudităţi

În alimentaţie se vor introduce treptat salatele de crudităţi (fructe şi zarzavaturi), urmându-se un program de 2 – 3 mese regulate pe zi, fără a se mânca nimic între ele.

♣ Se va consuma câte un pahar de suc (sfeclă roşie, urzică, orz verde, pătrunjel, strugure, cătină, fructe de sezon, etc.), cu 30 de minute înainte de fiecare masă. De asemenea, în toată această perioadă se pot consuma germeni de cereale, cât mai multe seminţe de dovleac, seminţe de floarea-soarelui, susan, in, migdale, polen, etc. totul crud!

Cura se ţine timp de 1 an. La aceeaşi masă, fructele nu se vor amesteca cu zarzavaturile!

Tărâţe de grâu macerate în apă

Tărâţele de grâu au efecte vitaminizante şi o acţiune dezintoxicantă puternică, foarte importantă în tratarea bolilor tumorale maligne.

♣ Într-o cană de apă, se pun 2 – 3 linguri de tărâţe şi 2 linguriţe de miere. Se lasă la macerat până dimineaţa, când se consumă pe stomacul gol. Cura se urmează pe o perioadă de o lună.

♣ În cazul persoanelor constipate, se pot face cure de 2 luni, cu pauză de 2 săptămâni.

miere propolizata
Mierea Propolizata, Remediu Pentru Tratarea Leucemiei

Mierea propolizată – remediu antiinfecțios excepţional

Pe lângă efectele antiinfecțioase excepţionale, mierea propolizată are efecte imunostimulatoare foarte puternice. Tinctura de propolis are proprietăţi imunostimulatoare şi regeneratoare ale măduvei hematogene osoase, propolisul conţinând esteri ai acizilor fenolici – compuşi cunoscuţi ca fiind benefici în cazuri de leucemii.

♣ În 8 linguri de miere polifloră se pun 4 linguriț de tinctură de propolis. Se amestecă foarte bine şi se ia câte o lingură de miere propolizată, de 4 ori pe zi, în cure de 3 săptămâni, cu pauză de o săptămână, după care se poate relua.

Cura cu polen

Polenul determină intensificarea acţiunii sistemului imunitar în cazul formaţiunilor tumorale, creşterea producţiei de celule imunocompetente, precum şi a producţiei de anticorpi specifici. Înainte de a începe cura, se va testa alergia la polen, consumând, mai întâi, 1 – 2 granule, pentru a se observa cum se comportă organismul. Se măreşte doza, de fiecare dată, câte puţin, până când se ajunge la cantitățile recomandate. În cazul reacţiilor adverse, cura se va întrerupe.

♣ Se consumă câte 1 linguriţă de polen, de 3 ori pe zi, înainte de masă, timp de 30 de zile.  Se pot face 3 astfel de cure pe an.

Cura cu echinaceea

Echinaceea măreşte funcţionarea ţesuturilor, îndeosebi a măduvei osoase, a ţesutului timusului şi splinei, stimulând producerea în organism de limfocite T şi activitatea macrofagelor, menţinând fucţionarea sistemului limfatic la un ritm normal.

♣ Se administrează o doză şoc de 10 capsule de 500 mg., de 2 ori pe zi (în total 20 de capsule pe zi), timp de 10 zile. După aceasta, se continuă tratamenul cu 5 capsule de 500 mg., de 2 ori pe zi (în total 10 capsule pe zi), timp de 20 de zile, cu pauză de 2 săptămâni, după care se mai face o cură.

♣ În loc de capsule, se poate folosi pulberea obţinută prin râşnirea plantei: se ia câte o lingură de pulbere, de 4 ori pe zi, timp de 10 zile. După această perioadă, se ia câte o linguriţă de pulbere, de 4 ori pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză de 2 săptămâni, după care se mai poate face o cură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *