Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Remedii cu o eficienţă extraordinară în tratamentul HEPATITEI

Hepatita reprezintă procesul de inflamare a ficatului însoţit sau nu de apariţia unor leziuni permanente ale ţesutului hepatic.

Hepatita acută, cauzată de virusuri hepatice, se manifestă prin:

  • creşterea în volum a ficatului
  • icter
  • pielea capătă o culoare roşie-gălbuie
  • urina devine maronie
  • lipsa poftei de mâncare
  • oboseală
  • materii fecale decolorate/albicioase
  • greaţă, febră, vomă.

Hepatita cronică este un proces inflamator cronic al ficatului, cauzat de o hepatită prost tratată, de consumul excesiv de alcool şi alte cauze, manifestându-se prin:

  • oboseală
  • greţuri,
  • dureri de ficat
  • cefalee
  • insomnie
  •  icter
  • agitaţie
  • pierderi de sânge pe nas sau gingii.

Principalele tipuri de hepatită virală sunt hepatita A, B, C, D, E şi G. Dintre acestea, doar forma hepatitei B şi C poate cauza ciroză.

Boala poate fi acută când dispare într-un interval de până la 6 luni, sau cronică – atunci când necesită tratament şi după această perioadă.

În tratamentul natural al hepatitei, se poate apela la următoarele remedii:

Suc de pătrunjel

Clorofila din frunzele proaspete de pătrunjel inhibă dezvoltarea viruşilor hepatici. Sucul de pătrunjel este un puternic stimulent imunitar şi al funcţiilor hepatice, are efecte antibiotice şi antivirale, având un efect neobişnuit de combatere a virusurilor care atacă ficatul.

♣ În hepatita A, B şi C, se administrează câte 50-75 ml. de suc pe zi (diluat în apă sau puţin suc de rădăcină de morcov), băuţi în trei reprize, pe stomacul gol, înainte de masă, timp de 4 săptămâni. După o pauză de 2 săptămâni, tratamentul se reia.

Suc de cartof

Combinaţia de suc de cartof şi suc de pătrunjel verde este un remediu foarte eficient în  bolile hepatice. Efectele în tratarea hepatitelor (A,B,C) cronice sau acute sunt cu adevărat extraordinare.

♣ Se combină 150 ml. suc de cartof cu 50 ml. suc de pătrunjel. Această doză se consumă de 2 ori pe zi, în cură de 30 de zile. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua.

suc de cartofi hepatita
Sucul de cartof combate bolile hepatice

Pulbere de genţiană (Gentiana cruciata, Gentiana lutea)

Rădăcina de genţiană are efecte tonice hepatice, ajutând la regenerarea celulei hepatice şi inhibând dezvoltarea virusului hepatitei de tip A.

♣ Contra hepatitei cronice şi acute, contra sechelelor post-hepatitice, se administrează o jumătate de linguriţă de pulbere de rădăcină de genţiană, de 3-4 ori pe zi, în cure de 6-12 săptămâni.

Decoct şi suc de cătină

Următorul preparat are o eficienţă extraordinară în tratamentul hepatitei acute, hepatitei cronice evolutive, cirozei în faze incipiente. Deşi foarte puţin plăcută la gust, licoarea are efecte antivirale, tonice şi regenerative hepatice extraordinare.

Preparare

Două mâini de crengi de cătină (Hipophae rhamnoides) – crengile necojite şi cu eventualele frunze care au rămas – mărunţite în prealabil, se lasă într-o jumătate de litru de apă, de seara până dimineaţa, când se filtrează.

Maceratul obţinut se pune deoparte, iar ramurile se mărunţesc şi se fierb timp de 20 de minute, la foc mic, după care se filtrează şi se lasă la răcit. În final, se combină cele două extracte (se obţin trei sferturi de litru de preparat).

Un sfert de litru de decoct de ramuri, obţinut după reţeta de mai sus, se combină cu o jumătate de pahar (100 ml.) de suc proaspăt de fructe de cătină.

Administrare

Se administrează 2 pahare (aproximativ 400 ml.) din această licoare, zilnic, în cure de minimum 2 luni.

Suc de orz verde

Orzul verde favorizează drenarea şi regenerarea ficatului, activează sistemul imunitar, ajutând la combaterea virusului hepatic.

♣ În fazele acute ale hepatitelor virale, precum şi în hepatita cronică evolutivă, se administrează până la 2 pahare pe zi de suc de orz verde, în cură de 1 săptămână (se urmează cure îndelungate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *