Plante naturiste, Tratamente naturiste

PULBEREA de SPIRULINĂ şi multiplele sale beneficii. Distruge toţi compuşii chimici nocivi din organism

Spirulina plantensis este o algă verde-albăstruie, un aliment complet şi un supliment alimentar complet.

În prezent, spirulina se cultivă organic pe scară din ce în ce mai largă, fiind recunoscută pe plan mondial pentru beneficiile sale ca şi aliment.

Pulberea de spirulină – aliment complet

Pulberea de spirulină conţine oligoelemente şi minerale esenţiale, care sunt asimilate uşor de către organismul uman.

Spirulina este aproape în întregime alcătuită din principii active, adică din aminoacizi, polizaharide, minerale, vitamine, clorofilă, enzime. Are o concentraţie de substanţe vindecătoare de peste 70%.

Este una dintre cele mai mari surse disponibile de nutrienţi – proteine, aminoacizi esenţiali, vitaminele B, vitamina C, D, A şi E, potasiu, calciu, crom, cupru, fier şi magneziu.

Pulbere de spirulină – mod de administrare

Cantitatea zilnică recomandată este de 5 grame de pulbere, de 3 ori pe zi (1 linguriţă are aproximativ 5 grame).

Se poate amesteca în apa plată, în băutura naturală preferată, sau presărată pe salate. Nu se adaugă în lichide cu peste 40 de grade Celsius, deoarece îşi pierde din proprietăţi.

Se ţin cure de maximum 90 de zile, urmate de alte 20 de zile de pauză, după care administrarea se poate relua.

Proprietăţile farmaceutice ale spirulinei

Spirulina, un aliment complet

– dezvoltă funcţiile organismului;

– stopează hemoragiile celulare, în cazul fracturilor celulare, venind în ajutorul persoanelor cu fragilitate vasculară, predispuse accidentelor vasculare;

– stimulează anabolismul proteic, ajutând organismul să distrugă toţi compuşii chimici nocivi, mai ales conservanţii;

– stimulează metabolismul general; are acţiune antioxidantă, păstrând vitaminele în forma iniţială până când ele ajung la celule;

– stimulează producţia de corticoizi – în special a insulinei, având astfel acţiune antidiabetică – dar şi a hormonilor tiroidieni şi a adrenalinei;

– creşte capacitatea de apărare a organismului faţă de infecţii;

– are rol antitoxic, prin facilitarea eliminării particulelor de metale grele;

– previne scăderea numărului de leucocite după rentgenografie; permite efectuarea a până la 25 de examene radiologice pe an (de regulă, sunt permise doar 3 pe an), fără ca acestea să aibă un efect nociv asupra organismului;

– creşte cantitatea de hemoglobină şi numărul de eritrocite (celulele albe care apără organismul);

– stimulează organele sexuale, având efect benefic în spermatogeneză şi în ovulatie;

– stimulează lactația tinerelor mame, atât cantitativ, cât şi calitativ;

– combate impotenţa şi frigiditatea, prin reglarea funcţiilor organelor sexuale;

– controlează senzaţia de foame şi pofta de mâncare, fiind recomandată în curele de slăbire;

– ajută procesul de digestie, prin faptul că toţi fermenții naturali necesari digestiei se dezvoltă foarte rapid în tubul digestiv;

– are rol hepatoprotector, fiind comparabilă cu cele mai bune medicamente hepatoprotectoare obţinute pe bază de anghinare.

Boli în care este indicată spirulina

  • hepatite cronice;
  • ciroze hepatice;
  • gastrite;
  • ulcere gastroduodenale;
  • distrofii;
  • dislipidemii;
  • diabet zaharat de tip II;
  • insuficiență renală;
  • obezitate;
  • anemii;
  • hipertensiune arterială;
  • astm;
  • imunitate scăzută;
  • afecțiuni oculare;
  • tromboze.