Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Propunerea Nutriţioniştilor Pentru o Slăbire Uşoară şi Sănătoasă

Colăceii, depozitele abdominale, depozitele grase din zona posterioară a braţelor sau cele subfesiere se topesc cel mai greu.

Potrivit nutriţioniştilor, a fi slab şi sănătos, dar fără prea mari restricţii, nu este un mit, ci mai degrabă o provocare care îndeplinită, ajută la o slăbire uşoară şi sănătoasă.

Mesele şi alimentele lichide

Potrivit nutriționiştilor, înlocuirea meselor reprezintă o metodă uşoară şi sănătoasă de a slăbi. S-a ajuns la concluzia că înlocuirea unei mese sau două pe zi cu o porţie de alimente lichide este o modalitate la fel de eficientă ca un regim convenţional.

Astfel, pentru efecte maxime, un ‘’înlocuitor de masă’’ ar trebui să aibă un conţinut de proteine de înaltă calitate, fibre, precum şi un conţinut scăzut de carbohidraţi şi de aşa numitele grăsimi ‘’sănătoase’’.

Este important de reţinut ca baza unui astfel de înlocuitor de masă să fie constituită, pentru o porţie, din 400-450 ml. lichid. Se poate alege între următoarele:

Lapte, iaurt, lapte bătut, kefir, semidegresate

Laptele conţine cazeină, o proteină care se digeră lent şi ajută la prevenirea senzaţiei de foame. Pentru persoanele care, însă, nu pot digera bine laptele sau derivatele lui, nutriţioniştii recomandă să se opteze pentru laptele sau iaurtul de soia, laptele de migdale, laptele de cocos, de ovăz, de orez – toate fără zahăr adăugat.

Zer

Zerul conţine unele dintre cele mai bune proteine pentru construcţia musculară, săturând şi digerându-se uşor.

Grăsimi

În acest  caz, la o porţie de lichide se adaugă şi câte o jumătate de linguriţă de grăsime, care poate fi sub forma uleiului de măsline, de floarea-soarelui, uleiului de in, uleiurilor presate la rece.

Fructe

La o porţie de lichid se pot adăuga 2 linguri de fructe. Fructe recomandate, bogate în carbohidraţi şi vitamine, sunt: banană, piersică, zmeură, fragi, căpşuni, mure, afine, coacăze, pepene galben, papaya.

metode de slabit
Recomandarea Nutritionistilor: Inlocuirea Meselor

Fibre

Sunt recomandate 2-3 linguri de tărâţe de ovăz sau de grâu, orz, orez. Pentru aceasta, se pun în blender cei 400 ml. de lichid, cu o linguriţă de grăsime sănătoasă, 2 linguri de fructe mărunţite şi 2-3 linguri de tărâţe.

Se poate adăuga şi puţin praf de scorțişoară sau alte condimente, după gust. Se amestecă şi se consumă la foarte scurt timp după preparare.

Eliminarea meselor după ora 17

Aceasta este o modalitate bună de a limita numărul de calorii consumate zilnic şi implicit de a slăbi.

Eliminarea meselor după ora 17 reprezintă şi o strategie inteligentă pentru extinderea perioadei dintre ultima masă şi micul dejun, ceea ce va oferi organismului timpul necesar pentru a procesa alimentele de la mesele anterioare, de a se elibera de toxine şi de a arde depozitele de grăsime cu scopul de a-şi procura energia necesară. Cu toate acestea, eliminarea meselor după ora 17 nu va ajuta la pierderea în greutate dacă până în acel moment s-au consumat mai multe calorii decât are nevoie corpul.

Un nou studiu realizat de nutriţioniştii finlandezi a arătat că o astfel de restricţionare a meselor după ora 17 a ajutat la reducerea masei de grăsime, însă şi la scăderea riscului apariţiei diabetului, a bolilor de inimă şi bolilor de rinichi.

Prin urmare, pentru a se atinge un astfel de obiectiv, şi anume, acela de a slabi, este important ca până la ora 17 să se repartizeze 3-4 mese egale şi echibrate, din care să nu lipsească proteinele vegetale (fasole, orez, linte), fructele şi legumele.

După ora 17, sunt permise doar apa minerală, apa plată, ceaiurile din plante şi cafeaua neîndulcite.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *