Rețete naturiste, Tratamente naturiste

Preparate simple pentru IMUNITATE și contra RĂCELILOR

Odată cu schimbările de temperatură, sistemul de apărare al organismului nostru scade.

Pentru întărirea sistemului imunitar trebuie să consumăm foarte multe fructe și legume colorate de sezon.

Nu trebuie neglijată nici hidratarea. Se poate opta pentru apă plată cu lămâie sau diverse tipuri de ceai din plante medicinale.

O bună funcționare a sistemului imunitar ajută organismul să lupte împotriva răcelii. Pentru întărirea sistemului imunitar și contra răcelilor, este bine să nu ne lipsească din casă următoarele preparate:

Miere cu ghimbir și roiniță

Este un elixir contra răcelilor și pentru întărirea sistemului imunitar.

Ingrediente

  • o bucată de ghimbir de 10 cm.
  • coaja rasă de pe un sfert de lămâie
  • 1 lingură de frunze de roiniță tăiate mărunt
  • 250 ml. miere (de pădure, recomandat)

Ghimbirul se spală și se taie mărunt. Toate ingredientele se pun într-un borcan și se toarnă mierea peste ele. Se închide borcanul cu capac. Se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, amestecându-se zilnic. La final, se strecoară într-un vas curat.

Administrare

Se iau 3-5 lingurițe de miere, ca atare sau dizolvate în ceaiuri călduțe (nu fierbinți) împotriva răcelii.

Miere cu ghimbir si roinita – pentru un sistem imunitar puternic

Tinctură de cimbru

Recomandată împotriva răcelilor.

Ingrediente

  • 50 g cimbru proaspăt
  • 500 ml. rachiu

Se mărunțește planta, apoi se pune într-un borcan. Se toarnă deasupra alcoolul, astfel încât planta să fie bine acoperită. Se închide borcanul cu capac și se păstrează pe marginea ferestrei timp de 4 săptămâni, agitându-se zilnic. Se strecoară în sticluțe de culoare închisă și se păstrează la rece și întuneric, timp de 1 an.

Administrare

Pentru întărirea imunității, la primele semne de răceală, se iau 10 picături, de 3 ori pe zi, în puțină apă.

Extern, contra crampelor musculare, gutei și durerilor provocate de reumatism, se fac frecții cu tinctură de cimbru.

Pentru gargară, se diluează 1 lingură de tinctură într-un pahar cu apă călduță.

Sirop de ceapă

Ingrediente

  • 100-150 g de ceapă tăiată mărunt
  • 100 g miere de albine
  • vin natural alb sau roșu

Într-un borcan de 1 litru se amestecă ceapa tăiată mărunt cu mierea de albine și un vin natural alb sau roșu. Se lasă la infuzat timp de 2 săptămâni la întuneric, apoi se strecoară.

Administrare

Pentru întărirea imunității și contra răcelii, se iau câte 3-4 linguri pe zi, între mese.

loading...