Plante naturiste, Tratamente naturiste

PLANTE care scad COLESTEROLUL ‘’RĂU’’ din sânge

Colesterolul ‘’rău’’  favorizează producerea atacurilor vasculare, aterosclerozei şi multor altor boli.

Împotriva colesterolului mărit, sunt esenţiale:

  • schimbarea stilului alimentar;
  • scăderea în greutate;
  • mişcarea;
  • stilul de viaţă sănătos.

Însă nu doar acestea ajută la scăderea nivelului de colesterol ‘’rău. În natură găsim remedii pe bază de plante medicinale care pot face minuni.

Iată câteva dintre cele mai eficiente, prin care puteţi avea parte de surprize plăcute:

Flori de păducel (Crataegus monogyna)

În urma tratamentelor cu păducel s-a constatat o reducere cu până la 40% a nivelului colesterolului din sânge.

  • Se iau 3-4 linguriţe de pulbere din flori de păducel, zilnic, pe stomacul gol (pulberea se ţine sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă), în cure de 48 de zile, cu 7 zile pauză.

Schinduful (Trigonella foenum graecum)

Intervine în metabolismul lipidelor, reducând ‘’colesterolul rău’’, protejând sistemul cardiovascular de apariţia ateromului, arteriosclerozei şi a ischemiei cardiace.

  • Se ia câte 1 linguriţă de pulbere din seminţe de schinduf, de 4 ori pe zi, înaintea meselor principale, în cure cu o durată de 3 luni.

Scorţişoara (Cinnamonum zeylanicum)

Amestecul de scorţişoară şi miere ajută la reglarea valorilor colesterolului şi trigliceridelor. Cura, care  durează minimum 3 luni, reduce valorile colesterolului total cu 20% în medie, în timp ce valorile colesterolului ‘’rău’’ (LDL) scad cu aproape 25%.

  • Se amestecă 3 linguriţe de scorţişoară pudră cu 2 linguri de miere. Acest amestec se consumă pe parcursul zilei, pe o perioadă de cel puţin 3 luni.

Scortisoara scade valorile colesterolului ”rau”

Anghinarea (Cynara scolymus)

Acţionează direct la nivelul ficatului, reglând secreţia de colesterol, influenţând şi digestia şi metabolismul grăsimilor pe care le ingerăm din hrană. Este contraindicată în blocaj biliar.

Se ia câte 1 linguriţă rasă cu pulbere din tulpini uscate de anghinare, pe stomacul gol, la orele 7, 13, 19 şi 22, pe o perioadă de cel puţin 1 lună.

Rădăcina de păpădie (Taraxacum officinale)

Cura cu păpădie scade nivelul colesterolul ‘’rău’’ (LDL) din sânge, crescând, în schimb, colesterolul ‘’bun’’ (HDL).

  • Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere din rădăcină de păpădie, de 3-4 ori pe zi, în cure de 30-40 de zile.

Ceaiul verde (Camellia sinensis)

Reduce considerabil nivelul colesterolului ‘’rău’’ şi al trigliceridelor (alt tip de grăsimi din sânge), şi în acelaşi timp, creşte colesterolul ‘’bun’’, scade riscul atacurilor de cord, ajută la pierderea în greutate, întăreşte imunitatea şi ajută la detoxifierea organismului.

  • Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere de ceai verde, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de 2 luni.
loading...