Plante naturiste, Tratamente naturiste

Plante care duc la o scădere vizibilă a glicemiei şi luptă cu DIABETUL

Atât în diabetul de tip I, cât şi în diabetul de tip II există prea multă glucoză în sânge şi insuficientă în celulele corpului.

De aceea, corpul va transmite unele semnale de alarmă:

  • sete intensă permanentă;
  • foame nestăpânită;
  • urinare frecventă;
  • răni care se vindecă greu;
  • stare de slăbiciune şi oboseală;
  • vedere înceţoşată;
  • pierdere în greutate;
  • senzaţie de amorţeală la mâini şi picioare;
  • infecţii repetate la nivelul pielii, gingiilor sau vezicii urinare;
  • piele uscată sau iritată.

Administrate sistematic, plantele medicinale au efecte terapeutice complexe asupra bolnavilor de diabet. Planta se ţine sub limbă vreme de câteva secunde, după care se înghite cu apă.

Iată câteva dintre cele mai eficiente şi la îndemână remedii:

Lavanda (Lavandula officinalis)

Levantica scade glicemia si o stabilizeaza

Recomandată bolnavilor de diabet sau persoanelor aflate în faza pre-diabetică, deoarece:

  • scade glicemia şi o stabilizează;
  • normalizează metabolismul grăsimilor;
  • ajută la funcţionarea normală a rinichilor şi împiedică procesul de distrugere a nefronilor (care conduce la insuficiență renală);
  • normalizează producţia de colesterol a ficatului, diminuând stratul de grăsime cu care acesta se înconjoară atunci când diabetul avansează;
  • are efect antioxidant la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici).

Se administrează câte 1 linguriţă rasă de pulbere de lavandă, de 4 ori pe zi, în cure de 15 zile.

Coada – calului (Equisetum arvense)

Un studiu pe pacienţi diagnosticaţi cu diabet de tip II a arătat că şi o singură doză de coada-calului, administrată pe stomacul gol, duce la o scădere semnificativă a glicemiei, la doar 90-120 de minute după ingerare.

  • Se ia câte 1 linguriţă de pulbere de coada-calului, cu 10 minute înainte de fiecare masă, în cure de 4 săptămâni, urmate de 30 de zile de pauză.

Schinduf (Trigonella foenum graecum)

Într-un articol publicat în revista ‘’Internaţional Journal of Food Sciences and Nutrition’’, se arată faptul că seminţele de schinduf, introduse în alimentaţia diabeticilor, pot determina o scădere vizibilă a glicemiei şi o ameliorare a toleranţei la glucoză.

  • În diabetul de tip II non-insulinodependent, se face o cură de 3-6 luni cu schinduf, timp în care se iau 4 linguriţe de pulbere de seminţe pe zi. Pe timpul tratamentului se va verifica glicemia la cel mult 2 săptămâni.