Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

PESTO de MĂSLINE în două variante, bogat în fibre alimentare

Sosul pesto de măsline este pe cât de sănătos, pe atât de hrănitor şi gustos.

Este foarte uşor şi rapid de preparat, şi poate scoate din anonimat orice meniu sau gustare.

Mai mult decât atât, consumul a câte 100 g de măsline, dimineaţa şi seara, asigură nu mai puţin de 45% din necesarul zilnic de fibre alimentare, care:

  • reduc nivelul colesterolului din sânge şi riscul de boli cardiace;
  • favorizează digestia şi reduc cancerul de colon;
  • menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai lungă de timp după masă;
  • nu aduc niciun aport caloric organismului.

Sos pesto de măsline

Ingrediente

  • 250 g măsline de culoare brun închisă, cu nuanţe roşiatice, fără sâmburi
  • 2 linguri ulei de măsline presat la rece
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe suc proaspăt de lămâie
  • 5 frunze mari de busuioc verde
  • un vârf de linguriţă de cimbru
  • opţional, ½-1 ceaşcă nucă pisată
Pesto de masline – preparat bogat in fibre, foarte bun pentru digestie

Mod de preparare

Se îndepărtează sâmburii din măsline şi se cântăresc 250 g. Se folosesc măsline naturale, şi nu cele din conserve, saramură. Măslinele se pot tăia în bucăţi mai mici.

În continuare, se curăță şi se spală căţeii de usturoi, după care se taie mărunt. Frunzele de busuioc se spală şi ele, apoi se tamponează uşor cu un prosop de hârtie, pentru a elimina excesul de apă.

Se pun toate ingredientele în recipientul blender-ului (măslinele, uleiul de măsline, usturoiul, sucul de lămâie, busuiocul, cimbrul şi nuca pisată) şi se mixează foarte bine, până la obţinerea unei paste omogene.

Sosul pesto de măsline se poate păstra timp de câteva zile, în frigider, într-un recipient bine închis. Este ideal pentru pentru paste, bruschete, salate, ca aperitiv, în sandviciuri, ca umplutură la ciuperci, ouă fierte sau în diverse alte combinaţii.

Pesto de măsline cu seminţe de pin, roşii şi parmezan

Ingrediente

  • 150 g măsline fără sâmburi
  • 50 g seminţe de pin
  • 10 frunze de busuioc verde
  • 2 jumătăţi de roşii mici, uscate
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g parmezan
  • 80 ml. ulei de măsline presat la rece

Mod de preparare

În robotul de bucătărie se pun măslinele tăiate mărunt, roşiile uscate, busuiocul şi seminţele de pin. Se mixează bine, după care se adaugă parmezanul dat pe răzătoarea fină şi uleiul de măsline. Se amestecă până capătă o consistență păstoasă.

Se păstrează într-un borcan închis ermetic, în frigider, pe o perioadă de 1-2 săptămâni. Pentru a nu oxida, deasupra se toarnă puţin ulei de măsline, atât cât să formeze o peliculă. Se poate servi pe tartine de pesmet, ca aperitiv, sau în diverse alte combinaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *