Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

PELINUL secretă substanţe extrem de toxice pentru VIERMI şi alţi PARAZIŢI INTESTINALI (remedii)

Paraziţii intestinali ajung în sistemul digestiv prin înghiţire sau inhalare din alimente contaminate, mâini murdare, apă contaminată sau datorită contactului cu animalele.

Toxinele eliminate de aceşti paraziţi intestinali pot duce la perturbarea sistemului imunitar, la boli metabolice şi chiar cronice.

Este important ca în cazul unei infecţii, toţi membrii familiei să urmeze acelaşi tratament, chiar dacă nu au simptome.

Tratamentele pe bază de pelin sunt foarte eficiente în combaterea paraziţilor intestinali. Iată câteva remedii cu efecte puternice:

Pelinul secretă substanţe toxice pentru paraziţii intestinali

Pelinul (Artemisia absinthium)secretă substanţe extrem de toxice pentru viermi şi alţi paraziţi intestinali, având şi o puternică acţiune de activare a peristaltismului tubului digestiv.

De asemenea, el poate fi administrat singur sau în combinaţie cu medicamente de sinteză, a căror acţiune o potenţează foarte mult.

Pulbere de pelin

Frunzele şi seminţele de pelin se usucă bine şi se fărămiţează. Peste 1-2 linguriţe de pulbere (200-300 mg.) se toarnă apă potabilă, simplă, nefiartă. Se consumă pe stomacul gol.

⇒ În prima zi, se consumă maximum un vârf de cuţit de pulbere, amestecat într-un sfert de pahar cu apă.

⇒ În cea de-a doua zi, seia  un sfert de linguriţă, iar în a treia – o jumătate, şi tot aşa, mărind doza.

⇒ În a paisprezecea zi de tratament, trebuie să ajungeţi la o jumătate de lingură. Se poate bea soluţia dintr-o dată sau în 2-3 reprize pe zi, înainte de mesele principale. Această doză se menţine consecutiv timp de 6 zile, apoi se administrează o jumătate de lingură pe săptămână.

Pelinul secreta substante foarte toxice pentru parazitii intestinali

Tinctură de pelin

Se adaugă, într-un borcan, 15 linguri de pulbere de pelin, peste care se toarnă 2 pahare (400 ml.) de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide borcanul ermetic şi se lasă să macereze timp de 2 săptămâni, după care se filtrează, iar tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare.

  • Se administrează câte 4 linguriţe de tinctură diluate în puţină apă, în cure de 14 zile, cu 10 zile de pauză.

Decoct de pelin

Se pun la fiert 250 ml. de apă (pentru o persoană). După ce fierbe, se pune în apă o jumătate de linguriţă de scorţişoară, 5-6 cuişoare, 5-6 boabe de piper negru şi o frunză de pelin. Se lasă timp de 10-15 minute, apoi se strecoară.

  • Se bea dimineaţa, pe stomacul gol. Se repetă 3 dimineţi la rând şi după o pauză de 1 săptămână se repetă. Acest tratament este acceptat şi de copii dacă se adaugă puţin suc de lămâie.

Precauţii şi contraindicaţii la tratamentul intern cu pelin

În nici un caz nu se măresc dozele recomandate! În cazul persoanelor vârstnice, se cere sfatul unui specialist, înainte de a se urma o cură cu pelin.

Remediile cu acţiune vermifugă sunt contraindicate femeilor însărcinate, în timpul menstruaţiilor sau bolnavilor cu stări febrile grave. Pelinul nu se consumă de bolnavii foarte slăbiţi, alcoolici, celor cu dereglări psihice, în ulcer stomacal, enterocolite, hemoragii interne sau după accident vascular cerebral.

Tratamentele cu pelin nu vor fi mai lungi de 2, maximum 3 săptămâni, urmate de 10-14 zile de pauză.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *