Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Papaya – Beneficii Asupra Sănătăţii

Papaya, sau ‘’Fructul Îngerilor’’, aşa cum mai este cunoscut, se numără printre principalele fructe recomandate pentru menţinerea frumuseţii şi tinereţii, fiind o ‘’explozie’’ de substanţe nutritive puternice, care îl transformă într-un adevărat furnizor de energie.

‘’Fructul Îngerilor’’ este bogat în vitamine, cele mai mari concentraţii fiind cele de vitamina C, magneziu, potasiu, fier, calciu şi betacaroten.

Previne bolile cardiovasculare

Fructul de papaya este recomandat în prevenirea aterosclerozei şi a diabetului. Bogăţia sa de vitamina C, A şi E previne oxidarea colesterolului, împiedicând, astfel, formarea plăcilor de aterom.

Alături de antioxidanţi, fructul mai conţine fibre, care de asemenea ajută la scăderea nivelului colesterolului. Acestea transformă homocisteina (substanţă nocivă care atacă avasele de sânge) în aminoacizi pe care organismul îi poate procesa cu uşurinţă.

Îmbunătăţeşte digestia

Papaina şi chimopapaina sunt două enzime foarte importante din compoziţia fructului, ambele participând la procesul de digestie.

Este cunoscut faptul că odată cu înaintarea în vârstă, producerea de enzime digestive scade, ceea ce poate duce la numeroase problem de sănătate. Atunci când proteinele nu sunt digerate corespunzător, excesul lor poate duce la creşterea bacteriilor rele în gastrointestinal. Consumul fructului de papaya se poate dovedi benefic, ȋn acest scop.

Ajută la pierderea în greutate

Pentru că este sărac în calorii, fructul este recomandat persoanelor care doresc să elimine câteva kilograme în plus. Doar 100 gr. de fruct conţin 39 kcal., ceea ce înseamnă că organismul primeşte o cantitate generoasă de nutrienţi şi o cantitate mică de calorii.

Fortifică sistemul imunitar

Bogat în vitamia A şi vitamina C, papaya stimulează sistemul imunitar, luptând eficient împotriva răcelilor şi simptomelor specifice bolii.

papaya
Papaya Contine Substante Nutritive Puternice

Efect antiinflamator

Enzimele antiinflamatorii prezente în fructul de papaya acţionează ca analgezic în cazul pacienţilor cu osteoporoză, edem sau artrită. Persoanele care se confruntă cu probleme cauzate de inflamaţii ar trebui să consume în mod regulat papaya.

Potrivit specialiştilor, consumul regulat al fructului, de minimum o dată pe săptămână, previne apariţia diabetului, cancerului,  bolilor Alzheimer sau Parkinson.

Previne degenerescenţa maculară

Potrivit unui studiu publicat în Arhivele de Oftalmologie, 3 porţii de fructe de papaya consumate în fiecare zi reduc cu 36% riscul de apariţie a degenerescenţei maculare, despre care este cunoscut faptul că reprezintă principala cauză a pierderii vederii la persoanele în vârstă.

Amplifică virilitatea masculină

În comppzitia fructului de papaya a fost descoperită  arginină, o enzimă cunoscută pentru creşterea fluxului de sânge la nivelul organelor genitale, fiind folosită cu succes pentru tratarea disfuncţiilor erectile.

Tratează cancerul de colon

Vitamina C, E şi beta-carotenul sunt antioxidanţi prezenţi în fructul de papaya. Aceştia ajută la distrugerea celulelor ce pot cauza cancer,iar alături de fibrele dietetice, contribuie la eliminarea toxinelor dăunătoare prezente în colon (ce pot cauza cancer).

Pe lângă acestea, tratează aftele bucale, greaţa şi vărsăturile.

Previne îmbătrânirea prematură

Antioxidanţii esenţiali din papaya ajută la ȋmbătrânirea prematură şi îndepărtează celulele moarte, oferind pielii un aspect mai tânăr.

Totodată, coaja fructului poate fi folosită pentru tratarea rănilor, arsurilor uşoare şi infecţiilor pielii. Printre proprietăţile benefice se numără şi hidratarea scalpului, caz în care se poate opta pentru produsele cosmetice naturale de îngrijire, care conţin extract de papaya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *