Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

OUĂLE de BIBILICĂ sunt bogate în substanţe nutritive şi au un gust unic

Cu o popularitate mai mică, dar la fel de bogate nutritiv, ouăle de bibilică reprezintă o sursă alternativă a ouălor de găină crescute în sistem ecologic.

Bibilica, denumită şi ‘’găina-cu-mărgăritare’’, este o pasăre de mărimea unei găini, are capul fără pene sau puf şi mai poate fi recunoscută după o proeminență cornoasă dură pe frunte, deasupra ciocului.

Bibilici

Bibilicile încep să facă ouă de la vârsta de şase luni. Pe perioada unui sezon de ouat, o femelă face între 120-150 ouă.

Cu un gust foarte bun şi fără colesterol, ouăle de bibilică sunt apreciate pentru bogăţia nutritivă şi aromă unică.

Oul de bibilică: valoare nutritivă

Oul de bibilică, care are, în medie, 43-48 grame, conţine: 13,5% proteină, 12,5% grăsimi, 0,8% glucide, 0,9% substanţe minerale şi 72,8% apă.

În comparaţie cu oul de găină, cel de bibilică conţine de 2-3 ori mai multă vitamina A, importantă pentru:

  • sănătatea ochilor;
  • creşterea imunităţii organismului;
  • sănătatea pielii;
  • menţinerea sănătăţii părului, danturii şi gingiilor.

De asemenea, ouăle de bibilică sunt de 2 ori mai bogate în vitamina:

  • D3: susţine sistemul osos, sistemul muscular şi sistemul imunitar;
  • E: combate stresul oxidativ, protejează inima şi pielea, previne cancerul;
  • Vitaminele grupei B: implicate în numeroase procese metabolice, în special ale sistemului nervos şi imunitar şi în asimilarea substanţelor nutritive.
Ouale de bibilica sunt nutritive

La fel curative ca şi ouăle de prepeliţă

Ouăle de bibilică au o formă de pară, cu coaja groasă şi rezistentă. Sunt de culoarea sur-deschis, având o dimensiune mai mică decât cele de găină şi cântăresc 43-48 grame.

Ouăle de biblică sunt la fel curative ca şi ouăle de prepeliţă, având beneficii importante pentru sănătate:

  • protejarea inimii şi întărirea aparatului cardiovascular;
  • scăderea nivelului de colesterol;
  • îmbunătăţirea digestiei;
  • tratarea bolilor renale şi de ficat;
  • reglarea nivelului de zahăr din sânge, diabet;
  • întârzierea proceselor degenerative de îmbătrânire;
  • stimularea sistemului imunitar;
  • ameliorarea afecţiunilor oftalmologice şi ORL.

Bine de ştiut:

Ouăle de bibilică nu provoacă reacţii alergice copiilor sau adulţilor.

Ouăle nu provin de la păsări stresate, gustul făcând diferenţa clară între un ou de găină stresată şi un ou de bibilică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *