Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Oțetul de Trandafiri, Leac Împotriva Durerilor de Cap și Febrei

Prețuit nu doar pentru frumusețea și parfumul său deosebit, trandafirul este considerat o sursă supremă de sănătate, un medicament natural universal, indicat în numeroase afecțiuni.

Trandafirul, înzestrat cu calități vindecătoare

Calitățile vindecătoare ale trandafirului au fost cunoscute încă din antichitate și sunt datorate compoziției chimice cu care floarea a fost înzestrată: derivați flavonici, ulei eteric, taninuri, aminoacizi, vitaminele A, B2, C, D, E, K, PP, fier, calciu, magneziu și săruri minerale.

Proprietățile terapeutice ale trandafirului sunt multiple, începând de la cele astringente, cicatrizante, antihemoragice, antidiareice, dezinfectante, antiseptice, antimicotice, antiinflamatoare, până la cele antipiretice, fortifiante, tonice, mineralizante, aromatizante și odorante.

Oțetul de trandafiri, leac împotriva febrei și durerilor de cap

Oțetul de trandafiri, obținut prin macerarea petalelor de trandafir proaspete (Rosa damascena) în oțet natural, este din plin apreciat pentru proprietățile sale terapeutice care constau în combaterea durerilor de cap, combaterea febrei, regenerarea stratului protector al pielii și în calmarea durerilor de gât.

Mai mult decât atât, oțetul de trandafiri, este un excelent balsam și tratament natural pentru podoaba capilară, ca de altfel, și un adevărat răsfăț pentru piele.

Oțet de trandafiri – Rețete

Pentru prepararea oțetului de trandafiri, se poate recurge la una dintre următoarele metode:

1. Oțet de trandafiri cu alcool

Ingrediente

200 gr. petale de trandafir de dulceață, 1 litru oțet alb de vin, 150 ml. alcool de 70 de grade

♣ Mod de preparare

Petalele de trandafir de dulceață (fără pesticide sau îngrășăminte chimice) se adaugă într-o sticlă sau într-un borcan, peste care se toarnă oțetul alb de vin și alcoolul. Recipientul se închide ermetic și se lasă la macerat, timp de 30 de zile, la temperatura camerei, într-un loc întunecos.

Se filtrează, iar oțetul obținut se păstrează în sticle închise la culoare, în locuri întunecoase și răcoroase.

otet de trandafiri
Otet de Trandafiri

2. Oțet de trandafiri fără alcool

Ingrediente

400 gr. petale de trandafiri de dulceață, 1 litru oțet alb devin

Mod de preparare

Se amestecă 200 gr. petale cu oțetul și se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, la temperatura camerei, la loc întunecos. După această perioadă se filtrează și se completează compoziția cu alte 200 gr. petale, lăsându-se din nou la macerat, pe o perioadă de 2 săptămâni.

Se filtrează, iar oțetul de trandafiri obținut se păstrează în locuri ferite de lumină și răcoroase. Această rețetă poate fi folosită și la aromatizarea salatelor.

Oțetul de trandafiri scade febra

Pentru combaterea febrei într-un timp rapid, se masează fruntea, încheieturile mâinilor și tălpile cu oțet de trandafiri.

Combate durerile de cap

Aroma de trandafiri conține uleiuri volatile, care dețin proprietatea de stimulare a secrețiilor de endorfine și serotonine la nivel cerebral, generând, totodată, o stare de bine și de încredere.

♣ Pentru combaterea durerilor de cap și durerilor de gât, se vor bea zilnic 3 picături de oțet de trandafiri, diluate într-un pahar cu apă, timp de o săptămână.

Combate stările de greață

Pentru combaterea stărilor de greață, se va inumia un tifon în oțetul de trandafiri și se va inhala mirosul, preț de câteva minute.

Leac pentru picioare umflate

În vasul cu apă rece în care se face baia de picioare se adaugă puțin oțet de trandafiri și un pliculeț cu sare de lămâie. Astfel, picioarele se vor oxigena și vor fi eliberate de umflături.

Tratează arsurile solare

Oțetul de trandafiri reprezintă un leac de bază împotriva arsurilor solare. După ce corpul a fost masat cu o cremă hidratantă, se aplică oțet de trandafiri pe piele.

Combate acneea

Pentru calmarea și diminuarea acneei, se va spăla fața cu oțet de trandafiri, de 3 ori pe zi.

Balsam natural pentru păr

Oțetul de trandafiri restabilește pH-ul pielii la nivelul scalpului, neutralizând reziduurile toxice acumulate de-a lungul timpului, prin folosirea diferitelor produse cosmetice (șampon, fixativ, balsam, mousse). Curață părul și scalpul în profunzime, eliminând mătreața, eczemele, iritația, inflamația scalpului și ajutând la creșterea părului.

♣ Într-un litru de apă se diluează o lingură de oțet de trandafiri și se clăteşte părul, după șamponare și spălare. Părul se înfășoară într-un prosop și se usucă ușor, prin tamponarea scalpului.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *