Rețete naturiste

OREZ basmati cu MANGO – un preparat exotic, pentru un prânz uşor

Orezul cu mango este un preparat exotic deosebit şi un deliciu pentru întreaga familie.

Parfumul fructat, combinat cu un amestec de condimente orientale vor da o savoare specială acestei reţete de orez.

Deşi, la o primă vedere, pare o mâncare sofisticată, orezul cu mango este o reţetă simplă şi delicioasă, care scoate din anonimat orice prânz.

Orez cu mango

Ingrediente

Pentru orez

  • 1 cană de orez cu bob lung/orez basmati
  • 1 lingură ulei
  • ½ linguriţă sare
  • 2 căni cu apă

Pentru amestecul de mango

  • 2 ceşti de mango curăţat şi dat pe răzătoare
  • 3 linguri ulei
  • ½ linguriţă seminţe de muştar
  • 2 linguri cu arahide
  • 1 lingură cu feliuţe de ghimbir
  • 2 ardei iuţi, verzi, tăiaţi pe lungime
  • ¼ linguriţă pulbere de turmeric
  • ¼ lingură pulbere de chili
  • 1 lingură sare
  • ¼ cană cu nucă de cocos tocată sau 1 lingură de lapte de cocos
  • 1-2 linguriţe suc de lămâie
  • 1 linguriță zahăr brun

Mod de preparare

– Se spală şi se pune orezul la înmuiat în aproximativ 3 căni de apă, pentru 15 minute.

– Orezul se scurge bine de apă şi se pune într-o tigaie împreună cu 2 căni de apă, sarea şi uleiul. Se lasă pe flacără mai mare, iar din momentul în care începe să fiarbă, se dă focul la minimum şi se fierbe orezul pentru aproximativ 15 minute (până când orezul se înmoaie, iar apa s-a evaporat), apoi se pune pe o farfurie.

– Separat, într-o tigaie, se adaugă ingredientele pentru amestecul de mango. Se adaugă uleiul, se lasă să se încălzească la foc mic, după care se adaugă seminţele de muştar. Când acestea încep să pocnească, se adaugă şi arahidele. Se amestecă timp de 1 minut, până când arahidele devin uşor închise la culoare. Se adaugă ardeiul iute şi ghimbirul şi se amestecă pentru câteva secunde.

– În continuare, se adaugă nuca/laptele de cocos, mango, zahărul, sarea, turmericul şi pulberea de chili roşu. Se amestecă bine şi se fierbe la foc mic timp de 3-4 minute, doar până când mango devine fraged.

– Peste acest amestec se adaugă orezul, se amestecă uşor şi se opreşte focul. Dacă este necesar, se adaugă, la final, suc de lămâie, după preferinţe.

loading...