Rețete naturiste

NEGRESĂ fără făină şi zahăr – delicioasă şi nutritivă

Negresele fără făină şi zahăr sunt un desert sănătos, care merită încercat.

Reţeta este foarte simplă, delicioasă, sănătoasă, nutritivă, şi totodată, o alternativă ideală a prăjiturii clasice cu făină şi zahăr.

Are o textură perfectă, datorită unui ingredient inedit: fasolea neagră, aflată în topul celor mai sănătoase alimente din lume.

Negresă fără făină şi zahăr

Ingrediente

  • 400 g fasole neagră
  • 150 g cacao
  • 3 ouă
  • 4-5 linguriţe îndulcitor natural Stevia
  • jumătate de lingură de cafea măcinată sau cafea  solubilă
  • 3 linguri lapte de cocos
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă vanilie
  • 1 linguriţă rom
  • 1 lingură suc de lămâie

Opţional:

  • 1 cană de vişine sau alte fructe (zmeură, cireşe, etc.)
  • ciocolată neagră (70% cacao), tăiată bucăţele, pentru glazură
  • ulei de cocos sau de rapiţă, pentru uns tava

Negresa cu fasole neagra, un desert nutritiv

Cum se procedează

Fasolea neagră se pune la înmuiat pentru cel puţin 4-5 ore sau se lasă pe durata întregii nopţi. Se spală şi se pune la fiert.

După ce fasolea a fiert şi s-a răcit parţial, se adaugă în vasul blenderului împreună cu restul ingredientelor. Se amestecă foarte bine, până când capătă consistența unei smântâni mai groase.

Compoziţia se pune în tava tapetată cu ulei de cocos/răpiță sau cu hârtie de copt. Opţional, se adaugă apoi şi fructele.

Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade Celsius, unde se lasă pentru aproximativ 35 de minute. Se lasă să se răcească, după care se poate adăuga deasupra ciocolata topită la bain-marie.

O prăjitură sănătoasă şi delicioasă

Fasolea neagră, bogată în proteine, vitamina B1, B2 şi carbohidraţi, este considerată un aliment minune pentru sănătate şi pentru siluetă.

Chiar şi fiartă, aceasta  îşi păstrează toţi nutrienţii şi conţinutul fenolic, fiind o adevărată plăcere pentru papilele gustative şi pentru stomac, aducând, de asemenea, reale beneficii sănătăţii

Este foarte bogată în antioxidanţi, care:

  • ne protejează de cancer;
  • întârzie procesul de îmbătrânire;
  • grăbesc procesul de refacere a celulelor;
  • luptă alături de sistemul imunitar la apărarea organismului ;
  • fac tenul mai luminos şi mai frumos.

Fasolea negra este plină de fibre solubile, benefice în lupta împotriva colesterului ‘’rău’’.

Combate constipaţia, previne bolile cardiace, ajută refacerea ţesutului muscular şi a sistemului osos, şi este indicată în diete şi regimuri alimentare (conţinut scăzut de grăsimi şi bogat în fibre).