Nectarul de mere, cu un uşor acrişor, de o culoare galbenă, are efecte vindecătoare foarte puternice.
Merele previn apariţia cancerului, împiedică îmbătrânirea organismului, susţin digestia, reglează nivelul zahărului în sânge, stimulează imunitatea.
Gustoase şi ieftine, ele sunt cel puţin la fel de eficiente ca pastilele de slăbit şi nu dau efecte adverse. Aceste fructe stimulează digestia şi au un efect uşor laxativ, fiind ideale în curele de slăbit.
Nectar de mere
-
Cum se obţine
În vasul blenderului se adaugă 300 g de mere de un roşu cât mai intens, cu tot cu coajă, tăiate mărunt/felii. Se adaugă 2-3 linguriţe de miere şi 300 ml. de apă, apoi se mixează totul vreme de 1-2 minute. Rezultă un nectar uşor acrişor, de o culoare galbenă, cu efecte vindecătoare foarte puternice.
-
Cum se consumă
Nectarul de mere se consumă pe stomacul gol, cât mai proaspăt posibil. Se administrează zilnic, în cure de cel puţin 2 săptămâni.
Ţine departe boala canceroasă
În coaja merelor există cel puţin zece substanţe cu acţiune antitumorală. Vitamina C organică, acidul clorogenic, substanţele care colorează fructele în galben şi roşu sau cele care dau mirosul specific cojii merelor au calitatea de a preveni cancerul prin diverse mecanisme.
Previne îmbătrânirea prematură
Acidul ursolic din coaja merelor ajută, între altele, la păstrarea masei musculare şi a tonusului muscular până la vârste înaintate, previne creşterile colesterolului şi rigidizarea vaselor de sânge, precum şi infarctul sau accidentul cerebral.
La femei, mai ales, acidul ursolic din coaja merelor ajută la păstrarea densităţii osoase normale, prevenind osteoporoza, ridarea prematură a pielii, deshidratarea dermei sau afecţiunile articulare.
Vindecă constipaţia
Acizii organici, enzimele şi zaharurile complexe din mere ajută la normalizarea florei intestinale, în timp ce fibrele alimentare împing materiile reziduale din intestin.
Ajută la slăbit
Consumat cu 15 minute înainte de masă, nectarul de mere reduce considerabil şi fără efort cantitatea de hrană consumată.
Alungă oboseala
Merele îi aduc organismului, pe lângă energia din zahăr, şi substanţele minerale importante, într-o formă uşor de valorificat.
Previne astmul
În coaja merelor există substanţe cu efect antiinflamator şi antioxidant, care previn modificările la nivelul arborelui bronşic specifice apariţiei astmului.
Precauţii
Nectarul de mere va fi administrat cu prudenţă în cazurile de gastrită, de colită de fermentaţie, de sindrom al colonului iritabil, de diaree cronică.