Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

NECTAR de MERE: menține organismul tânăr si are efecte vindecătoare puternice

Nectarul de mere, cu un uşor acrişor, de o culoare galbenă, are efecte vindecătoare foarte puternice.

Merele previn apariţia cancerului, împiedică îmbătrânirea organismului, susţin digestia, reglează nivelul zahărului în sânge, stimulează imunitatea.

Gustoase şi ieftine, ele sunt cel puţin la fel de eficiente ca pastilele de slăbit şi nu dau efecte adverse. Aceste fructe stimulează digestia şi au un efect uşor laxativ, fiind ideale în curele de slăbit.

Nectar de mere

  • Cum se obţine

În vasul blenderului se adaugă 300 g de mere de un roşu cât mai intens, cu tot cu coajă, tăiate mărunt/felii. Se adaugă 2-3 linguriţe de miere şi 300 ml. de apă, apoi se mixează totul vreme de 1-2 minute. Rezultă un nectar uşor acrişor, de o culoare galbenă, cu efecte vindecătoare foarte puternice.

  • Cum se consumă

Nectarul de mere se consumă pe stomacul gol, cât mai proaspăt posibil. Se administrează zilnic, în cure de cel puţin 2 săptămâni.

Ţine departe boala canceroasă

În coaja merelor există cel puţin zece substanţe cu acţiune antitumorală. Vitamina C organică, acidul clorogenic, substanţele care colorează fructele în galben şi roşu sau cele care dau mirosul specific cojii merelor au calitatea de a preveni cancerul prin diverse mecanisme.

Previne îmbătrânirea prematură

Acidul ursolic din coaja merelor ajută, între altele, la păstrarea masei musculare şi a tonusului muscular până la vârste înaintate, previne creşterile colesterolului şi rigidizarea vaselor de sânge, precum şi infarctul sau accidentul cerebral.

La femei, mai ales, acidul ursolic din coaja merelor ajută la păstrarea densităţii osoase normale, prevenind osteoporoza, ridarea prematură a pielii, deshidratarea dermei sau afecţiunile articulare.

Merele au un efect anti-imbatranire foarte puternic

Vindecă constipaţia

Acizii organici, enzimele şi zaharurile complexe din mere ajută la normalizarea florei intestinale, în timp ce fibrele alimentare împing materiile reziduale din intestin.

Ajută la slăbit

Consumat cu 15 minute înainte de masă, nectarul de mere  reduce considerabil şi fără efort cantitatea de hrană consumată.

Alungă oboseala

Merele îi aduc organismului, pe lângă energia din zahăr, şi substanţele minerale importante, într-o formă uşor de valorificat.

Previne astmul

În coaja merelor există substanţe cu efect antiinflamator şi antioxidant, care previn modificările la nivelul arborelui bronşic specifice apariţiei astmului.

Precauţii

Nectarul de mere va fi administrat cu prudenţă în cazurile de gastrită, de colită de fermentaţie, de sindrom al colonului iritabil, de diaree cronică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *