Alimentație

MIEREA este un întăritor de excepţie al sistemului imunitar (cum ar trebui consumată)

‘’Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit doar patru ani’’, spunea, încă din 1924, fizicianul Albert Einstein, laureat al Premiului Nobel.

Savanţii din zilele noastre îi dau dreptate: albinele polenizează peste 80% din pomii fructiferi şi din plantele de cultură de pe planetă, fiind, astfel, ‘’regizorii’’ ecosistemului nostru.

Mierea şi imunitatea

În urma studiilor efectuate în Austria s-a constatat că:

– sistemul imunitar al oamenilor care consumă zilnic 50 g de miere naturală este cu 40% mai puţin afectat de o eventuală infecţie;

– calitatea somnului şi rezistenţa psihică sporesc cu 22 de procente.

În plus, mierea de albine anhilează radicalii liberi (molecule agresive, care îmbătrânesc celulele şi pot produce cancer), numărul acestora scăzând cu 40%.

Important de reţinut este şi faptul că mierea de flori are un potenţial de eficiență mai mare decât mierea de pădure.

Câtă miere trebuie să consumăm zilnic

  • Adulţii pot consuma până la 20 de linguriţe pe zi (echivalentul a 100 g);
  • Adolescenţii pot consuma până la 15 linguriţe de miere (echivalentul a 70 de grame);
  • Copiii peste şase ani pot consuma până la 8 linguriţe de miere de albine;
  • Copiilor între 3 şi 6 ani li se pot da 4-6 linguriţe de miere pe zi;
  • Copiilor între 1 şi 3 ani li se administrează 2-4 linguriţe de miere pe zi.

Copiilor sub 1 an nu li se administrează deloc miere de albine, deoarece aceştia sunt foarte sensibili la anumite microorganisme care se pot dezvolta în miere şi care produc boli grave (la care adulţii sunt imuni).

Mierea intareste sistemul imunitar

Totodată, mierea nu va fi consumată de persoanele bolnave de diabet (se permite, în unele cazuri, 1 linguriţă de miere de salcâm pe zi), decât după consultarea prealabilă a medicului şi sub îndrumarea acestuia.

Consumul mierii este interzis şi persoanelor cu alergie la produse apicole.

Mierea de Manuka, o minune pentru sănătate

Mierea de Manuka este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut, cu proprietăţi deosebite pentru stimularea sistemului imunitar.

Are puternice proprietăţi antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii şi antifungice.  Este extrem de eficientă în susţinerea sistemului imunitar şi ameliorarea unei mari varietăţi de probleme de sănătate.

  • Cum se consumă

Preventiv, pentru susţinerea sistemului imunitar sau post-tratament, se ia 1 linguriţă pe zi, preferabil dimineaţa, cu 30 minute înainte de masă.

Pentru tratament, se ia câte 1 linguriţă, cu 30 de minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi.

  • Precauţii

Mierea de Manuka nu este indicată pentru copiii sub 18 ani. Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consulte medicul înainte de a folosi mierea de Manuka.

Persoanele cu diabet trebuie întotdeauna să consulte specialistul înainte de a introduce mierea în dieta lor.

loading...