Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Merișorul, Arma Împotriva Infecțiilor Urinare

Tractul urinar este format din rinichi, uretre, vezică urinară și uretră. Infecția tractului urinar este infecția bacteriană care afectează vezica urinară, rinichii, ureterul sau uretra, în majoritatea cazurilor, aceasta fiind cauzată de de bacteriile din intestinul gros, pătrunse în uretră și ajunse în tractul urinar. 

Infecția urinară poate fi provocată de bacterii, paraziți sau fungi, și este cunoscută și sub termenii de uretrită (infecție uretrală), cistită (infecție a vezicii urinare) și pielonefrită (infecție a rinichilor).

Care sunt simptomele infecției urinare?

Oricine, la orice vârstă, poate suferi de o infecție urinară. Primele simptome ale infecției constă în nevoia frecventă de a urina, însoțită de durere sau arsuri la urinare. Dacă urina prezintă o nuanță roșiatică, este posibil ca aceasta să conțină sânge. Un alt semn al infecției uretrei poate fi mirosul neplăcut al urinei.

Pe de altă parte, dacă vorbim despre infecția părții superioare a tractului urinar, respectiv, rinichii, pe lângă cele menționate, mai pot apărea simptome de durere în partea de jos a spatelui, ca de altfel, frisoane și febră, greață și vărsături.

Tratamentul cu merișor, zid de protecție împotriva bacteriilor

Cel mai eficient tratament naturist, în cazul infecțiilor urinare, este merișorul, cunoscut și sub denumirea de ”strugurii ursului”. Considerată o plantă de leac, aceasta este cunoscută încă din vechime drept tratament miraculos pentru anumite boli, îndeosebi pentru cele ale tractului urinar.

merisoare9
Merisoare

Important de menționat este faptul că dintre toate fructele cunoscute, merișoarele mici, de un roșu pasional, conțin cei mai mulți antioxidanți, fapt ce le transformă negreșit în adevărate arme de apărare a organismului uman.

În compoziția merişoarelor se găsesc acidul citric și acidul lactic, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, proteine, uleiuri și săruri minerale. Consumul zilnic de merișoare formează un zid de protecție împotriva bacteriilor patogene, scăzând numărul de infecții și reducând, implicit, administrarea antibioticelor în exces.

Unde se găsește merișorul?

Merișorul îl puteți găsi în magazinele cu produse naturiste, sub formă de tinctură sau capsule, la orice supermarket, sub formă de fructe uscate sau confiate (cranberry), în magazine, sub formă de suc de merișor, sau la plafar, sub formă de ceai din frunze de merișor.

Cum se administrează merișorul în cazul infecțiilor urinare?

♣ O prima variantă a tratamentului naturist contra infecțiilor urinare constă în tinctura de merișor. Diluați câte 30-40 picături de tinctură în 100 ml apă sau ceai

♣ În cazul ceaiului de frunze de merișor, metoda de preparare se urmează astfel:

Aveți nevoie de 2 lingurițe de plantă bine mărunțită, care se lasă la macerat timp de o oră, în 100 ml apă rece. Strecurați și lăsați frunzele să fiarbă în 100 ml apă, timp de 10 minute. Amestecați cele două lichide și beți 2 căni pe zi, urmând același procedeu pe parcursul a 10 zile. Pentru ca tratamentul să aibă succes, nu folosiți zahăr, pentru că acesta anulează din start efectul său antibacterian. Dacă doriți să îndulciți ceaiul de frunze de merișor, puteți apela la o altă soluție, înlocuind zahărul cu mierea.

♣ Fructele pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc de merișor

♣ Pentru un efect pozitiv, puteți lua zilnic 300-400 mg de plantă concentrată, de două ori pe zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *